Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Els professors i els alumnes de la UdL s’adapten bé a les classes per videoconferènciaEls prop de 10.000 universitaris participen molt activament en les sessions per via telemàtica


El professorat de la UdL està duent a terme amb normalitat les classes per videoconferència, que estan desplegades en totes les titulacions de grau, amb 8.866 alumnes, i màster, amb 1.095 estudiants.

La primera setmana de confinament pel coronavirus va comportar que el professorat de la Universitat de Lleida (UdL) impartís prop de 700 classes per videoconferència al dia de mitjana, una xifra 35 vegades superior a la vintena de sessions que es realitzaven abans que se suspengués la docència presencial el passat 13 de març a causa de la covid-19. 

La directora de l’Escola Politècnica Superior, Magda Valls, va explicar que “en el cas de l’escola ja estem avesats a utilitzar la docència a distància i, per tant, els professors i els alumnes ens hem adaptat ràpidament al nou sistema, encara que no hem tingut temps per preparar-nos, i dia a dia anem perfeccionant les eines que utilitzen”. En aquest sentit, Valls va comentar que “la utilització dels fòrums i de les videoconferències permet dur a terme les classes i les avaluacions continuades amb garanrties”. 

La professora de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET), Eva Martín, va comentar que “el sistema està funcionament força bé i des del primer dia lectiu he donat classes per videoconferència des del campus virtual de la UdL” i va afegir que “fins i tot he tingut més alumnes, que quan l’ensenyament era presencial”. A més, va dir que imparteix des de casa tres assignatures de turisme, dues de grau i una de màster, en què els alumnes hi poden participar pel xat per mitjà del PC o del mòbil. “Si tot continua al ritme actual, podrem acabar el temari tal com estava previst a l’inici del curs”, va apuntar. Les úniques dificultats que es troben els estudiants són els treballs en grup i el temor a les avaluacions, encara que en el seu cas es tindrà en compte el treball continu en la majoria dels casos. 

Les directrius de la direcció de la UdL al professorat inclouen adaptar de nou tota la docència teòrica, en la mesura del possible, utilitzant la metodologia online; planificar de nou pràctiques substituint les presencials per no presencials; mantenir l’avaluació continuada i els exàmens de recuperació per no perdre curs. En la mesura del possible, la Universitat de Lleida  mantindrà el calendari acadèmic, 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats