Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

ERC denuncia inspeccions ''intrusives'' i ''desmesurades'' per part de la Guàrdia Civil en explotacions agràries lleidatanesEls republicans registraran una queixa formal a la subdelegació del govern espanyol a Lleida


La Federació Regional de Lleida i la sectorial nacional d'Agricultura d'ERC han denunciat el malestar de diversos ajuntaments per l'actuació que consideren "intrusiva" i "desproporcionadament desmesurada" per part d'efectius de la Guardia Civil en el marc d'inspeccions laborals en algunes explotacions de fruita lleidatanes. Es tracta d'inspeccions dirigides per la Inspecció de Treball, amb l'acompanyament de la Guàrdia Civil. Els republicans han anunciat que registraran una queixa formal a la subdelegació del govern espanyol a Lleida. A la vegada, ERC ha expressat el seu suport als empresaris agraris que "s'han sentit assetjats i menyspreats per aquesta mena de fiscalització de bona pràctica i gestió de les seves explotacions".

ERC remarca, però, que "sota cap concepte s'ha de tolerar cap tipus explotació dels treballadors del camp i les condicions tant de treball com retributives s'han d'ajustar a la legislació i convenis vigents". Els republicans assenyalen que és missió de l'Administració vetllar pel seu estricte compliment i sancionar als infractors en cas que sigui necessari, però "això no és excusa per tolerar ni restar impassibles davant d'una actuació abusiva, desproporcionada i faltada de respecte, i una greu criminalització de tots aquells pagesos i productors agraris que, malgrat la crisi del sector, són qüestionats indiscriminadament, no només com a empresaris agraris, sinó que són víctimes, a més, d'una persecució personal".

ERC ja ha anunciat que registrarà una queixa formal a la subdelegació del govern espanyol a Lleida, alhora que està estudiant la possibilitat que els grups polítics al Congrés i al Senat interpel·lin a la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, per demanar-li que es "depurin responsabilitats" per aquest "assetjament" als empresaris agraris de la demarcació "promoguda pels representants de l'Estat a Catalunya".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats