Lleida
15/27° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

ERC portarà Alpicat al contenciós si no retira el projecte de ‘Cal Negre’El govern es mostra “satisfet” mentre que la CUP continuarà “pressionant”


El ple d’Alpicat va aprovar ahir de manera definitiva el projecte de Cal Negre, desestimant totes les al·legacions. I, davant d’això, ERC portarà al contenciós administratiu l’equip de govern si no ho paral·litza. Els republicans denuncien “irregularitats tant en el contingut com en el tràmit”. És per això que demanen que s’aturi i “es retorni als tècnics per adaptar-lo a la normativa actual”. 

El seu portaveu Josep Pocino explica que el projecte “actual no recull les especificacions tècniques necessàries pel que fa a accessibilitat, salubritat i eficiència energètica”.

 El projecte va rebre els vots a favor de Junts, el PSC i Ciutadans, els vots en contra d’ERC, la CUP i el d’un regidor d’Alpicat es Mou i l’abstenció de l’altra regidora del grup d’electors. Llorenç Besa, portaveu d’Alpicat es Mou, va explicar el seu vot contrari perquè “falta un procés d’informació per a la població, un procés de contrast d’aquesta informació i una consulta participativa que no es basi només en Cal Negre sí o no”. És per això que Besa explica que ells promouran “accions informatives per a la ciutadania”.No obstant això, el regidor d’Alpicat es Mou diu que la consulta que s’està promovent està “polititzada” per ERC i la CUP. Una acusació que els anticapitalistes neguen i que, després d’haver-se aprovat definitivament el projecte, “continuarem recollint signatures per fer pressió”. 

Per la seva banda, l’alcalde Joan Gilart es va mostrar “satisfet” per haver tirat endavant “el cap de cartell que portàvem durant la campanya”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats