Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Esquerra adverteix que tornarà a exercir l'autodeterminació si la mesa de diàleg amb el govern espanyol "no avança"Pere Aragonès, reconeix que "no es pot garantir" l'èxit de la negociació i reivindica que Torra estigui al capdavant


Esquerra adverteix que tornarà a exercir el dret a l'autodeterminació en cas que la mesa de negociació oberta amb el govern espanyol "no avanci".

El coordinador nacional dels republicans, Pere Aragonès, ha reconegut que "no es pot garantir" l'èxit de la negociació amb l'executiu de Sánchez, perquè considera que el PSOE s'ha assegut a la taula més per "necessitats aritmètiques que no pas per voluntat política". Aragonès ha deixat clar que la taula de negociació l'ha de liderar el president de la Generalitat, Quim Torra, "com no pot ser d'altra manera". "Que quedi molt clar que si no s'avança, que no serà per culpa nostra, nosaltres tornarem a exercir el dret a l'autodeterminació", ha etzibat.

Junqueras condiciona el suport d'ERC als pressupostos de l'Estat als avenços en la taula de diàleg

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha condicionat el suport dels republicans als pressupostos de l'Estat als avenços en la taula de diàleg bilateral entre Generalitat i Moncloa. Així ho explica en una entrevista a 'El País' aquest dissabte, on l'exvicepresident del Govern insisteix: "Anem passa a passa. Ens asseurem, a veure si és possible arribar a acords". Junqueras també insta el president espanyol, Pedro Sánchez, a demostrar que "realment" vol dialogar i que està "disposat a cedir": "La nostra posició dependrà de les actituds que veiem, i de moment no ha canviat res". El líder d'ERC admet que no ha detectat "cap" senyal per part de Sánchez ni PSOE que el permeti ser optimista.

Finalment, Junqueras diu que seria un "plaer" creuar-se amb dirigents del PSC quan surti de la presó per veure "si aguanten les mirades" dels presos.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats