Lleida
19/28° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Estudien si el bloc amb esquerdes del carrer Major és 'reparable'El regidor d'Urbanisme assegura que l'immoble "no està per caure" però s'ha desallotjat els veïns per seguretat


La Paeria i l'arquitecte de la propietat de l'edifici del carrer Major 33 treballen per analitzar l'estat de l'immoble i determinar si s'ha de reformar a fons per resoldre els problemes estructurals.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, va manifestar ahir que "l'edifici no està per caure però s'ha de veure que la situació sigui reparable i les persones que viuen puguin tornar". Arran de les enormes esquerdes aparegudes a l'interior dels pisos, aquest dijous es va desallotjar una desena de persones que ocupaven tres pisos de l'immoble. No obstant això, els locals comercials del carrer Major i de l'avinguda de Blondel van reprendre la seva activitat, ja que l'arquitecte de la propietat va presentar un certificat on s'indica que els espais comercials es troben en correctes condicions d'ús, si no es produeixen variacions.

La propietària del bloc ha allotjat els deu inquilins durant tres nits a l'Hotel Real. Superat aquest temps, i si l'arrendatària no vol tornar a fer-se càrrec, tal com estableix la llei, "la Paeria actuarà de manera subsidiària per trobar un allotjament als veïns i esmenar la situació com més aviat millor", va concloure Postius.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats