Lleida
6/10° C (pluja)
97% 26 km/h


Finalitzen els tallers artístics de Pasqua a Agramunt
Ahir a la tarda va finalitzar la segona edició dels Tallers de Pasqua que van tenir lloc dilluns i dimarts a Agramunt. Durant aquests dos dies, més d’una vintena de nens han participat a la iniciativa sorgida l’any passat des de la regidoria de Cultura a través de la qual és pretén apropar l'art als més petits. Aquest any els tallers que han tingut una durada de dos dies han girat al voltant de la guerra i la pau i els camins que han de recórrer els refugiats.

D’aquesta manera, el primer dia, l’artista Rosa Marsà va introduir la seva sessió amb el conte El soldat i la nena de Jordi Sierra i Fabra, i el llibre: Amic meu, fruit de la recopilació duta a terme pel voluntariat de l’Open Cultural Center al camp de Refugiats de Cherso de dibuixos i escrits de nens sirians que es trobaven en un camp de refugiats. A partir d’aquesta lectura, els nens van plasmar a través de la pintura i l’estampació un gran mural al terra del Parc de Convent. Un mural que representa la història d’un poble que és atacat i dibuixa el recorregut de la gent que emigra i ha de viatjar travessant muntanyes o per mar en busca d’un lloc més segur. La pintura també reflexa l’entrada en un camp de refugiats.

Per la seva part, amb l’artista Cristina Cuñat i donant continuïtat a la temàtica escollida, els nens participants han recreat un camp de refugiats. A través de diferents teixits, el treball amb el fang i diferents tècniques d’estampació, han construït unes tendes a partir de canyes, cordills i teixits, han estampat amb roba, i amb diferents tipus de calçat han remarcat els camins que recorren cada dia milers de refugiats. Una recreació que es pot veure al Parc Mercè Ros.

Dolors Ricart, regidora de Cultura, ha destacat que aquestes activitats artístiques es van dissenyar a partir de la idea dels camins que molta gent ha de recórrer per buscar un nou futur. Uns tallers a través dels quals els nens han gaudit construint, pintant i manipulant diferents tipus de materials i ho han fet en un espai exterior, al Parc del Convent i al Parc Mercè Ros permetent així que les obres creades quedin exposades i es puguin veure.

Des de la regidoria, els artistes i les monitores, així com els pares dels nens participants es valora molt positivament aquesta iniciativa que enguany ha permès treballar molts valors amb un resultat molt positiu.

Informació i fotografia: Ajuntament d'Agramunt

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats