Lleida
20/37° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Homenatge a Joan Viñas per la seva labor com a rector de la UdLLa cerimònia va reconèixer la seva trajectòria docent


El doctor i cirurgià Joan Viñas, que va ser rector de la UdL entre 2003 i 2011, va ser homenatjat ahir per la seva aportació a l'entitat i la seva labor educativa.

Ahir, en un acte institucional, la Universitat de Lleida (UdL) va voler posar de manifest el treball que va dur a terme el doctor, cirurgià i professor de medicina, Joan Viñas. L'homenatge va comptar amb la presència d'antics alumnes, amics, coneguts i pacients del cèlebre metge, així com de les autoritats que li van acompanyar en l'acte de reconeixement a la seva labor com a rector entre els anys 2003 i  2011, anys en què va implementar el projecte i la construcció del Parc Científic i Tecnològic de Gardeny, que segons Jaume Puy, actual rector de la UdL, “avui dia és una realitat que dóna treball a més de 1.500 persones i acull a un centenar d'empreses”.

A més, Viñas va impulsar el Institut de Recerca Biomèdica IRBLleida i va aconseguir que a Lleida es duguessin a terme més titulacions  universitàries científiques que, en aquells dies, solament s'oferien a Barcelona. Jaume Puy, l'actual rector de la UdL, va ser l'encarregat de destapar, al costat de VIÑAS, la placa dedicada a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina, que a partir de ara portarà el nom de Joan Viñas. Posteriorment, es va procedir a l'acte fent un repàs a la seva trajectòria com a rector mitjançant la projecció d'un vídeo amb imatges recopilades per a l'ocasió.

Viñas es va mostrar comunicatiu, parlant sobre temes com el finançament i les ajudes que sol·liciten la universitat i els estudiants, ara i en l'època en la qual va estar al comandament de la institució.

Joan Viñas va manifestar el seu agraïment amb l'homenatge de la UdL i la col·laboració de l'entitat per a dur a terme els projectes que promoguin la recerca i la ciència.

En finalitzar l'acte institucional, els Castellers de Lleida van voler fer-li també una sorpresa amb un ‘castell’ en el vestíbul en el qual Viñas també va participar.

Fotos: Selena Garcia i UdL

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats