Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Ipcena denuncia l’abocament ‘incontrolat’ de substàncies oleàcies a una finca d’ArbecaEls ecologistes alerten que durant el confinament s’han multiplicat els delictes ambientals al territori


El grup ecologista Ipcena va denunciar aquesta setmana davant els Agents Rurals un abocament de substàncies oleàcies “incontrolat” i “excessiu” a una finca d’Arbeca. Segons el portaveu de Ipcena, Joan Vázquez, “s’ha tirat tanta quantitat d’aquests líquids a la finca que la terra no n’ha pogut absorbir suficient i les oleàcies s’han desbordat fins als camins i finques dels voltants”. 

Segons Ipcena, les oleàcies pertanyen a l’industria General d’Olis, de les Borges Blanques, la qual utilitza els excedents de producció com a fertilitzants en conreus d’alguns pagesos de la zona. “L’excés d’aquestes substàncies sobre la terra, tot i ser naturals, fan que les arrels no puguin respirar i acabin matant tota la fauna que toquen” alerta Vázquez, el qual també recorda que no és la primera vegada que denuncien l’ empresa per presumptes delictes mediambientals. LA MAÑANA va intentar ahir, sense èxit, conèixer la versió de l’empresa.

 

Falta de control 

Ipcena també alerta que moltes empreses, pagesos i ramaders aprofiten aquests dies “on hi ha menys vigilància i els inspectors de la Generalitat estan confinats a casa” per desfer-se d’excedents incontroladament o no complir amb els requisits mediambientals establerts.

“Aquest no sera un fet aïllat, durant els darrers dies hem tingut constància de que hi ha molt moviment de cubes de purí per la demarcació que provenen de granges que no saben com desfer-se’n i que després s’apliquen als conreus sense les mesures adients” denuncia Joan Vázquez. Es per això que des de Ipcena fan una crida a extremar les precaucions.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats