Lleida
15/27° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La Baixada dels Raiers de Coll de Nargó es readapta pel CovidÉs candidata a ser Patrimoni Cultural de la Humanitat


L’Associació de Raiers de la Ribera del Segre ha decidit organitzar la 31a edició de la Baixada dels Raiers de Coll de Nargó, malgrat la situació actual de pandèmia. Per tal d’evitar possibles contagis durant la baixada, la qual tindrà lloc el proper dissabte 15 d’agost, s’ha reformulat la festa respecte les edicions anteriors.

El tradicional dinar popular ha canviat de format i, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions, es servirà el menjar per emportar. La localització de sortida de la Baixada dels Raiers i la d’arribada, així com el recorregut es mantenen igual que els altres anys, ja que segons els organitzadors “permeten mantenir les distàncies de seguretat als participants i espectadors”.

L’ofrena floral a la font de la Dona del Raier, en honor a totes les dones que cuidaven la casa i la família en absència dels raiers (obra de l’artista Philippe Lavaill) es manté i tindrà lloc a les 16 hores, sempre mantenint les distàncies de seguretat establertes. La construcció dels rais tindrà lloc entre el 10 i el 15 d’agost, a partir de les 19 hores a la plaça de l’Ajuntament. 

 L’Associació de Raiers de la Ribera del Segre considera important celebrar aquest any tenint en compte que, malgrat la situació actual, ha estat acceptada dins la candidatura internacional perquè la UNESCO la reconegui com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Es tracta de una candidatura conjunta que a casa nostra inclou els Raiers de la Pobla, a nivell de l’estat espanyol associacions de València, Aragó i Navarra i a nivell internacional raiers d’Alemanya, Polònia, República Txeca, Lituània i Àustria. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats