Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La Baldufa, Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2020 del Ministeri de CulturaEl jurat destaca la capacitat de la companyia lleidatana per crear "universos híbrids de gran riquesa poètica visual"


La companyia de Lleida La Baldufa ha estat guardonada amb el Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2020 del Ministeri de Cultura, que està dotat amb 30.000 euros. El jurat ha destacat la seva concepció d'un espectador "capaç, crític i reflexiu sigui quina sigui l'edat que tingui" i la seva capacitat per crear "universos híbrids de gran riquesa poètica visual". Fundada a Lleida l'any 1996, la companyia de comediants La Baldufa va néixer amb l'objectiu d'oferir d'espectacles d'alta qualitat artística, "multidisciplinaris i ideològicament compromesos amb els valors de solidaritat, tolerància i respecte".

El jurat ha proposat atorgar el guardó a la companyia La Baldufa "pel seu permanent compromís tant en la innovació escènica més transgressora com amb la tradició teatral i circense aconseguint crear universos híbrids de gran riquesa poètica visual".

El Ministeri de Cultura ha ressaltat que La Baldufa ha experimentat "el teatre de carrer, tot i que els seus èxits més sonats són de teatre de sala i, en concret, en les adaptacions de textos com 'Pinocchio' o 'El Príncipe Feliz'. Ha destacat també el seu compromís amb el públic infantil i juvenil i la seva reivindicació com "un públic capaç", amb propostes com 'Mi padre es un ogro'. També s'ha recalcat que des de fa 13 anys són impulsors, directors artístics i organitzadors del festival Esbaiola't.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats