Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La carretera de Mont-Rebei, plena de cotxes abans de l’arribada del toc de quedaAlgunes de les vies per accedir als parcs naturals catalans es van tancar a primera hora del matí


La carretera i els annexos dels pàrquings propers al Congost de Mont-Rebei (la Noguera), van presentar, un cap de setmana més, una imatge de col·lapse general, amb cotxes aparcats al costat de la carretera i amb els pàrquings completament plens.

Davant la possibilitat de que aquest sigui l’últim cap de setmana abans de que s’apliqui el toc de queda, o fins i tot un possible confinament, molts turistes i famílies catalanes han aprofitat per visitar espais naturals arreu de Catalunya.

De fet, els aparcaments dels cinc parcs naturals més populars de Catalunya es van trobar ocupats aquest dissabte al cent per cent, malgrat la crida de les autoritats a reduir la mobilitat a conseqüència de l’avanç de la pandèmia del coronavirus.

Fonts de Protecció Civil van informar que l’aparcament de Can Serra, a Santa Pau, dins de la zona volcànica de la Garrotxa (Girona), es trobava al cent per cent, mentre que el del Santa Margarita va arribar al vuitanta per cent.

A Tarragona, l’aparcament de Castellfollit, a l’entorn de Poblet, es troba també al cent per cent, així com el del Montserrat, si bé es pot accedir a la zona del monestir amb el cremallera.

També van arribar al cent per cent els aparcaments de Collformic i Santa Fe, al Montseny, encara que encara s’hi podia accedir a aquest parc des de la comarca del Bages (Barcelona), i els del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

La Diputació de Barcelona, a tenor de l’evolució de la pandèmia, va acordar aquesta setmana tancar els aparcaments de Montseny i Sant Llorenç quan estiguin al 75% de la seva ocupació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats