Lleida
0/7° C (núvols)
97% 26 km/h


La Casa de Extremadura celebra el ‘dinar de matança’Més de dues-centes persones, entre els quals hi havia el tinent d’alcalde Joan Gómez i diversos regidors, han gaudit del tradicional ‘cocido’ extremeny


La Casa de Extremadura de Lleida ha celebrat aquesta setmana la tradicional matança del porc, que aquest migdia han culminat amb un dinar de germanor al seu estatge social, al carrer Indíbil i Mandoni, aplegant a 220 persones.

Ahir es van començar a fer els preparatius amb els 200 quilos de carn que s’havien adquirit, per tal de començar a preparar els diferents productes que se’n deriven del porc i fer el mondongo pels xoriços o botifarres, que avui s’han acabat d’elaborar de forma artesanal. Tots aquests productes, al final s’han repartit entre els socis del centre regional.

El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, acompanyat dels regidors Paco Cerdà i José María Córdoba, han saludat aquest migdia els socis de l’entitat en aquesta trobada gastronòmica que ha culminat amb el dinar de germanor.

El tinent d’alcalde ha felicitat l’entitat regional per mantenir les tradicions de la seva terra i per impulsar trobades socials que trameten estima i bona convivència.

Per la seva part, el president del centre extremeny, Gregorio Gálvez, ha destacat que aquesta és una festa participativa en què col·laboren els socis en tota la preparació i l'elaboració dels productes i en el dinar.

L’àpat ha aplegat unes 220 comensals que han degustat el típic ‘cocido’ extremeny, que s’ha cuinat amb cigrons, carn i patates.

Al dinar també han assistit una representació de les diferents cases regionals de la ciutat, encapçalats pel president de la federació lleidatana, Cosme García, i el vicepresident de la Federació d’Associacions de Veïns, Francesc Rosselló.

Informació i fotografia: Centro Extremeño de Lleida

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats