Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La CGT precinta la seu d'Educació a Lleida i critica la "mala gestió" del pla de reobertura d'escoles del Pirineu i AranInsisteixen en "l'error, la imprudència, i la precipitació" amb què consideren que ha actuat el Departament


La CGT ha precintat i tancat aquest dilluns els serveis territorials d'Educació a Lleida per la "mala gestió", diuen, que han fet del pla de reobertura dels centres educatius del Pirineu i l'Aran. Volen insistir així en "l'error, la imprudència, i la precipitació", amb què consideren que s'ha fet aquest pla. Critiquen el Departament no ha plantejat d'entrada un diàleg amb la comunitat educativa per tal de buscar possibles solucions i ha passat tota la responsabilitat als equips directius.

A més, denuncien que aquesta obertura s'ha fet sense garantir de manera "clara" les condicions de seguretat, de salut i educatives de l'alumnat i els treballadors dels centres educatius.

Els anarcosindicalistes, en forma de performance simbòlica, han precintat la seu del Departament d'Educació a Lleida, per responsabilitzar-los de la seva "nefasta gestió" amb el pla de reobertura. A més, recorden que, malgrat no hi hagi hagut desobediència per part d'escoles i instituts, la gestió i les maneres de fer han creat "indignació" en els equips directius (i el col·lectiu docent) vers el Departament i que aquesta serà una "ferida oberta" per a aquest final de curs.

D’altra banda, consideren "molt sospitoses" les declaracions dels últims dies i la campanya comunicativa engegada per Educació. "Els missatges han virat radicalment cap a una espècie de calma tensa quan anteriorment eren discursos alarmants", asseguren. Des de la CGT descarten jutjar les qüestions sanitàries, però qüestionen aquestes decisions que canvien, diuen, d'un dia per l'altre. "Sembla que estiguin preses per altres pressions que se'ns escapen, i que darrera hi ha més criteris econòmics que pedagògics o sanitaris", denuncien.

Finalment, com ja van anunciar, insisteixen que si aquesta "mala gestió" té conseqüències, exigiran responsabilitats legals i la dimissió del Conseller d'Educació i del seu equip. A més, seguiren, diuen, fent les mobilitzacions "necessàries" i, fins i tot, si cal, plantejaran una vaga indefinida, "fins que la seguretat sanitària i l'educació siguin les prioritats".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats