Lleida
7 / 19° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La comissària de Drets Humans del Consell d'Europa: "Estic seguint molt de prop el judici"Dunja Mijatovic diu que confia poder parlar amb les autoritats espanyoles sobre Catalunya "en el futur proper"


La comissària de Drets Humans del Consell d'Europa, Dunja Mijatovic, segueix "de prop" el judici de l'1-O al Tribunal Suprem, segons ha admès en una entrevista amb 'Vocal Europe'. La bosniana ha indicat que espera poder tractar amb les autoritats espanyoles la situació a Catalunya "en el futur proper", tot i que ha admès que encara no ho ha fet.

"Tinc la intenció de fer-ho", ha dit, descrivint com a "particularment important" que segueix el judici. Mijatovic també s'ha referit a la llei mordassa, que va criticar en un informe recent i una carta al Congrés. Segons ha assenyalat, ha mantingut reunions "positives" amb el govern socialista per canviar aquesta normativa, que creu que s'ha de modificar per no perjudicar "el dret a reunió, a la seguretat, a la protesta" i ser una llei que s'adapti "als drets humans".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats