Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La comunitat de municipis del Segrià Sec activarà una borsa d'habitatge per lluitar contra el despoblamentAlmatret, Llardecans, Maials, Sarroca i Torrebesses cataloguen més de 400 cases buides entre les cinc poblacions


Almatret, Llardecans, Maials, Sarroca de Lleida i Torrebesses han catalogat més de 400 cases buides entre els cinc municipis. Algunes requereixen una rehabilitació integral, altres estan en ruïna però algunes només necessiten petites reformes. Sota el paraigua de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, aquests municipis volen millorar l'oferta d'habitatge de compra i lloguer i lluitar conjuntament contra el despoblament. Han elaborat un pla de treball per al 2021 per dinamitzar el mercat d'habitatge, que preveu la possibilitat que els ajuntaments comprin alguns habitatges per posar-los en lloguer, subvencions per la reforma, així com la promoció de col·laboracions amb entitats del tercer sector per promoure habitatge de protecció oficial.

Durant una visita aquest dimecres a Torrebesses, el director de Programes Socials d'Habitatge, Joan Batlle, ha informat que ens els pròxims dies se signarà el conveni entre la Comunitat de Municipis del Segrià Sec i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que permetrà activar el servei d'intermediació i borsa d'habitatge del Segrià Sec.

Per altra banda, el Segrià Sec s'ha ofert com a territori apte per formar part d'una prova pilot en matèria d'habitatge en la qual treballa la Generalitat i que té per objectiu ampliar l'oferta d’habitatge en règim de lloguer.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats