Lleida
4/16° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La concentració a favor d'una "Espanya unida" aplega unes 45.000 persones a MadridEl manifest clama contra la "traïció i humiliació" del govern socialista per les "constants cessions intolerables" a Catalunya


Milers de persones s'han sumat a la crida de PP, Cs i Vox per defensar la unitat d'Espanya i reclamar eleccions anticipades a Pedro Sánchez. La concentració, marcada per la presència de banderes espanyoles, proclames de "Visca Espanya!" i cartells de "Colpistes a presó", ha omplert la plaça de Colón de Madrid. Tant els populars com la formació taronja l'han convocada contra la política de l'executiu estatal a Catalunya. 

La concentració, a més de Vox, ha rebut el suport d'altres formacions com UPyD, el Partit Aragonès, Foro Asturias o UPN. També s'hi ha vist la presència de grups de la ultradreta. No hi ha hagut, però, ni pancartes partidistes ni sigles, perquè es volia cedir protagonisme a la societat civil. El manifest, que han llegit tres periodistes, ha clamat contra la "traïció i humiliació" del govern socialista per les "constants cessions intolerables" a Catalunya.

Pols de força de la dreta espanyola contra la política de Pedro Sánchez amb Catalunya. Milers de persones s'han anat concentrant a la plaça de Colón de Madrid des de primera hora del matí. Ho han fet responent la crida de PP i Cs, partits que també han organitzat desenes d'autocars vinguts d'arreu de la geografia estatal.

La concentració, sota el lema 'Per una Espanya unida, eleccions ja!' ja va rebre d'entrada el suport de Vox. Però també s'hi han sumat altres formacions com UPyD, el Partit Aragonès, Foro Asturias i UPN. A més, a la plaça de Colón també s'hi han vist banderes de formacions ultres. De fet, Hogar Social, la Falange Espanyola de les JONS i España 2000 ja havien anunciat que hi assistirien.

La protesta, però, no ha estat marcada per les sigles ni cartells de cap partit. De fet, els líders polítics que hi han assistit –com ja havien anunciat- s'han mantingut volgudament en un segon pla durant la lectura del manifest. Sí que han pujat a l'escenari, però, per a la foto final.

Els milers de manifestants han omplert la plaça de Colón i els Jardins del Descobriment. La concentració ha estat marcada per la presència de banderes espanyoles -també n'hi havia d'europees- i crits com "Visca Espanya!" o "Puigdemont a presó!". Entre les pancartes que s'han exhibit, es podien llegir lemes com 'STOP Sánchez, eleccions ja', 'Endavant espanyols; sense por a res ni a ningú' o 'Colpistes a presó'.

El govern espanyol xifra en 45.000 els assistents a la concentració de Madrid i PP i Cs l'eleven fins a 200.000

La delegació del govern espanyol a Madrid ha xifrat en 45.000 persones els assistents a la concentració a favor d'una "Espanya unida" a la plaça Colón de la capital de l'Estat, en què s'han reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, eleccions immediates.

Els convocants a l'acte, PP i Cs, han elevat la xifra fins als 200.000 assistents. La protesta, marcada per la presència de banderes espanyoles, proclames de "Visca Espanya!" i cartells de "Colpistes a presó", l'ha convocat el PP i Cs i ha comptat amb el suport de Vox, UPyD, el Partit Aragonès, Foro Asturias i UPN. El manifest, que han llegit tres periodistes, ha protestat contra la "traïció i humiliació" del govern socialista per les "constants cessions intolerables" a Catalunya.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats