Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La denúncia de Som Veïns per “no garantir” la seguretat i la salut al Casc Antic, arxivadaEra contra l’Ajuntament de Lleida, l’Estat i la Generalitat i Fiscalia considera que no hi ha delicte


La Fiscalia ha arxivat la denuncia que va presentar el passat 18 juny la plataforma veïnal Som Veïns de Lleida contra la Paeria, la Generalitat i l’Estat per no haver garantit la salut ni la seguretat dels ciutadans del Centre Històric durant la pandèmia, ja que segons el ministeri públic no hi ha delicte. 

En aquest sentit, quan es va presentar la citada denuncia a la Fiscalia, des de la plataforma del Barri Antic de Lleida van recordar que el 29 d’abril van alertar que començava a arribar gent per treballar a la campanya agrària, que dormien al carrer i que incomplien les mesures de seguretat i que des de les administracions “no s’ha fet res”. “S’ha estat incomplint el decret d’alarma i les instruccions dels ministeris que regulen la mobilitat entre territoris, la distància mínima, els grups de gent, els horaris o les mascaretes”, va manifestar un dels portaveus de la plataforma, Òscar Lanza.

En aquest sentit, van explicar que la denúncia la presentaven davant “l’incompliment reiterat i continuat de l’obligació de les administracions de garantir i protegir la salut i la seguretat dels ciutadans”. “El que és una evidència és que en dos mesos no s’ha fet res al Centre Històric”, va lamentar Lanza, que va expressar que la nit del 16 al 17 de juny, l’Ajuntament, en col·laboració amb entitats, va proporcionar mascareta i allotjament a alguns dels nouvinguts que dormen al carrer i no entenien “per què no s’ha fet res abans”.

Així mateix, el portaveu de la plataforma també va recordar que des de l’inici de l’estat d’alarma s’havien anat denunciant aquesta situació per totes les vies possibles, tant a l’administració com als serveis d’emergència i a través dels mitjans de comunicació, però que “totes aquestes actuacions han estat inútils”, va lamentar. De la mateixa manera, va denunciar que  “cap de les tres administracions implicades van actuar per revertir l’abandonament d’aquesta zona de la ciutat i complir els requeriments legals vers la situació de risc sanitari”. I per tant, van concloure a la denuncia que “s’ha abocat als veïns del barri a una situació de perill psicosanitari sense precedents”.

Els veïns del Centre Històric de Lleida denuncien fa anys la inseguretat, incivisme i tràfic de drogues al barri però van alertar que la situació “s’ha agreujat amb la pandèmia”. “Encara ara hi ha gent que continua dormint al carrer i que no respecta les mesures de seguretat que s’han de prendre”, va explicar Lanza. “Mai es parla dels veïns, estem al final de la llista o fins i tot no hi som”, va dir.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats