Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La Diputació aprova nous ajuts per inversions municipals i sanitat pel valor de 34 milions d’eurosDurant el Ple de setembre també es van aprovar partides pressupostàries per polítiques d’igualtat i prevenció d’incendis


El Ple de la Diputació de Lleida, va aprovar aquest dijous quatre plans d’inversions que suposen una aportació econòmica de més de 34 milions d’euros, els quals s’invertiran durant les properes anualitats. 

En primer lloc, es va donar llum verda al Pla de Cooperació Municipal previst pels anys 2020 i 2021, que compta amb una partida de 19 milions i està destinat a inversions en infraestructures que siguin de titularitat municipal o hagin estat cedides a l’ajuntament per un mínim de 30 anys. Segons el vicepresident Jordi Latorre, a l’hora d’atorgar aquests ajuts, s’establirà una “discriminació positiva” per beneficiar als municipis de menys de 500 habitants o en risc de despoblació.

Abans de la seva aprovació, el diputat del PSC, Fèlix Larrosa, va recriminar a l’equip de Govern de la Diputació haver-se mostrat contraris a que els municipis donessin els romanents dels seus pressupostos al Govern central, fet que, segons Larrosa, “els hauria reportat més beneficis que no pas aquest nou pla”. El president de la Diputació, Joan Talarn, el va contestar demanant-li “no frivolitzar amb els estalvis dels veïns dels nostres pobles”. 

Tot seguit, es va aprovar el Pla per al finançament d’inversions en matèria de salut de la Diputació de Lleida, anualitats del 2020 al 2022, per als ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades del territori de Lleida, que compta amb una inversió de 15 milions d’euros; el Pla de Cooperació Municipal per fer front a les despeses derivades de la prevenció d’incendis forestals, any 2020, amb una partida de 250.000 euros, i el pla econòmic per impulsar polítiques d’igualtat públiques a la demarcació, amb una aportació de 275.000 euros.

En l’àmbit de Promoció Econòmica, s’ha aprovat el conveni marc de col·laboració entre la Diputació i l’Ajuntament de Lleida per finançar la rehabilitació de l’antic edifici de Capitania del Parc Científic de Lleida per a la creació d’un Agrolivinglab. 

El Ple rebutja reprovar la consellera de Salut per la seva gestió

El PSC va presentar ahir al Ple de la Diputació de Lleida una moció que volia reprovar la consellera de Salut, Alba Vergés per la “descoordinació i manca d’informació i improvisació en el confinament del Segrià”. Tot i que aquest punt no va prosperar pels vots en contra d’ERC i l’abstenció de JxCat, el text incloïa altres 11 punts que es van votar a part i sí que s’ha votat a favor de lamentar la manca d’informació i la confusió generada per les mesures adoptades i també en exigir la publicació dels informes que van justificar el confinament. La portaveu de JxCat i alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va recordar que tant el Govern espanyol com el català els van escoltar tard quan van alertar a dels problemes que hi hauria amb la campanya de la fruita. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats