Lleida
3/10° C (sol)
97% 26 km/h

7 desembre 2019

La Generalitat lliura la Medalla Centenària a Genoveva CampsEl director territorial de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana, li ha entregat la medalla


El director territorial de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana, ha lliurat aquest matí la Medalla Centenària de la Generalitat a la senyora Genoveva Camps. A l’acte, que ha tingut lloc a la residència Sant Domènec de Balaguer, també hi han assistit amics i familiars; l’alcalde del municipi, Ignasi Vidal; la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, i el personal i la direcció del centre.

Genoveva Camps i Pijuan va néixer a Cubells el 27 d’abril de 1916 i va ser la més gran de 7 germans. La seva vida ha transcorregut entre Cubells, Barcelona i Balaguer. Al seu poble natal hi va viure fins l’any 1943, desprès va anar a Barcelona on va viure 12 anys i el 1955 es traslladà a Balaguer.

Es va casar amb Ramon Roma, també de Cubells, amb qui va fundar l’empresa “Cafès Roma”. Un negoci que la seva única filla M. Mercè ha continuat. Abans de crear l’empresa, la senyora Camps havia estat modista i havia treballat amb diverses cases de moda de Barcelona.

Entre les seves aficions destaquen les manualitats, la pintura a l'oli, la jardineria, la cuina… i també ha gaudit molt viatjant.

Actualment viu a la residència Sant Domènec on també hi viu una germana seva. El que més l'omple és la companyia de les seves dues nétes i dels seus dos besnéts.

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Es tracta d'una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

Informació i fotografia: Departament de Treball, Afers Socials i Família

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: