Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La Granja d’Escarp suspèn la Festa Major d’estiu i l’Ajuntament destinarà 15.000€ de la partida de Festes a ajuts socialsEl consistori impulsarà un seguit de mesures que tenen com a objectiu minimitzar l’impacte econòmic negatiu de la crisi sobre l’activitat econòmica local


La Comissió de Festes de La Granja d’Escarp ha decidit suspendre els actes de la Festa Major d’estiu, que s’havien de celebrar d’aquí uns dies, pels volts de Sant Jaume, i l’Ajuntament dedicarà 15.000 euros de la partida de Festes a ajuts socials i a minimitzar la caiguda de l’activitat econòmica a la població.

La decisió de la Comissió de Festes té el seu originen en l’entrada en vigor, aquest dimecres, del nou Decret de confinament, on es publiquen les mesures per a Lleida ciutat i sis pobles del Baix Segre, entre ells La Granja d’Escarp. Aquest decret restringeix l’entrada i la sortida a la zona compresa entre els municipis esmentats, durant els propers 15 dies, i es limita al màxim possible les sortides de casa. Davant d’això, la Comissió de Festes ha decidit suspendre els actes previstos.

De fet, la Comissió feia setmanes que estava treballant en un format de festa major molt més restrictiu, i volia anunciar un seguit d’activitats culturals i de lleure, que s’encabien en els supòsits que Salut i Interior permetien. L’entrada en vigor, però, d’aquest nou confinament, ha fet prendre consciència als membres de la Comissió que calia suspendre qualsevol activitat, ja que la limitació de mobilitat i de reunió és molt restrictiva. 

Davant d’aquesta decisió, l'Ajuntament de La Granja d'Escarp ha decidit destinar 15.000€, part de la partida de Festes, a un seguit de mesures econòmiques que tenen com a finalitat reduir l’impacte social de la caiguda d’activitat econòmica generada pels tancaments comercials decretats, i abordar les situacions de vulnerabilitat que la crisi està provocant.

Des del consistori, s’entén que la situació excepcional provocada per la pandèmia i les conseqüències econòmiques que se’n deriven fan necessari establir mesures econòmiques per minimitzar-les. L’Ajuntament considera que el comerç local és un referent en el desenvolupament econòmic i estructuració social del municipi, i per tant es fa necessària la col·laboració des del consistori per al manteniment d’aquest sector.

És amb aquesta finalitat que l’Ajuntament preveu la modificació del pressupost municipal per tal de transferir els recursos previstos inicialment per a la celebració de la Festa Major cap a l’economia local amb la voluntat d’evitar situacions de vulnerabilitat i assegurar el manteniment de l’estructura comercial local.

Igualment, s’establirà un sistema d’ajuts per tal de procedir a la transferència als sectors necessitats d’aquests recursos, tot seguint els procediments legalment establerts. Es preveu que part d’aquests ajuts s’atorgaran mitjançant vals per a consumir en comerços locals.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats