Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La Guàrdia Urbana de Lleida va posar prop de 2.000 denúncies per incomplir les restriccions durant l'estat d'alarmaEl cos va identificar 2.495 persones i va controlar 20.753 vehicles


La Guàrdia Urbana de Lleida va identificar 2.495 persones i va controlar 20.753 vehicles durant l'estat d'alarma. Aquestes actuacions es van traduir en 1.992 denúncies, 11 detencions i també es van imputar càrrecs a altres 21 persones, en aquests tres mesos, per l'incompliment del Real Decret 463/2020, que establia les limitacions sobre mobilitat i seguretat. El cos també va inspeccionar 646 establiments públics i va aixecar 23 actes per incompliment del confinament, segons el balanç d'actuacions presentat aquest divendres a la Comissió Informativa de les Polítiques de Gestió de la Seguretat i el Civisme de la Paeria. Els voluntaris de Protecció Civil van dedicar 2.165 hores a realitzar 318 serveis fins a l'inici de l'etapa de represa.

Els serveis duts a terme pels voluntaris de Protecció Civil van consistir des de gestionar i trametre la informació procedent del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i de les ordres ministerials, fins a l'elaboració de diversos protocols operatius. En aquests s'inclouen els espais habilitats per a l'allotjament de temporers, l'assessorament d'activitats col·lectives (revetlles, oci nocturn o piscines recreatives) i de mesures de seguretat adaptades a la covid-19 (punts de venda de material pirotècnic).

Els serveis més destacats dels voluntaris de Protecció Civil es van centrar en la vigilància i control dels accessos al pavelló Agnès Gregori –va funcionar entre el 16 de març i el 29 del mateix mes com a refugi per a les persones sense sostre-, on van intervenir 56 voluntaris, que van dedicar 616 hores.

Protecció Civil també es va encarregar del repartiment de mascaretes a les estacions de Renfe, autobusos i en el servei de bus urbà en diferents dies; a les residències geriàtriques de la ciutat i de Sucs, i als centres cívics de Balàfia, Pardinyes i el Centre Històric, on es van distribuir entre la població infantil. Un servei en què van participar 15 voluntaris, durant 95 hores.

Altres actuacions de Protecció Civil van ser el repartiment d'aliments i control de les mesures de seguretat al Banc dels Aliments, on van intervenir 152 voluntaris, que van dedicar 762 hores; la col·laboració amb la Guàrdia Urbana en mantenir les mesures de seguretat al mercat de fruites i verdures o la recollida de mostres PCR i el lliurament dels resultats als temporers de la Plaça del Dipòsit, entre altres.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats