Lleida
19/36° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La Paeria ‘desnona’ les Cases Regionals de les barres de la Festa Major i les treu a concursLes entitats lamenten que no se’ls hagi consultat amb antelació després de trenta anys de servei


La Comissió de Festes de la Paeria va decidir ahir treure a concurs la licitació de les barres de la revetlla dissabte de les Festes de Maig, que des de feia anys assumien les Cases Regionals.

El nou model permetrà accedir a la gestió de les diferents barres a un total de 10 entitats i 6 entitats juvenils, tot i que el concurs estarà obert a totes les agrupacions i associacions culturals. El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, sosté que serà un concurs “més obert, participatiu i transparent”. Cal recordar que fins ara, la gestió de les barres de la revetlla del dissabte l’assumien les Cases Regionals. 

La revetlla de les Cases Regionals és la que se celebra dissabte de les Festes de Maig i és la més multitudinària de tot el programa d’actes. Tradicionalment, les barres ocupen tota la zona coberta del recinte exterior dels Camps Elisis i hi estan representades les diferents cases regionals existents a la ciutat, a més del Centro Latinoamericano.  Amor reconeix que “és cert que desapareixerà la tirada de barres” i afegeix que a partir d’ara es reestructurarà al voltant de l’escenari principal. 

El regidor apunta que amb aquesta nova fórmula, els seleccionats tindran “més benefici econòmic per distribuir-lo per la seva associació i fer més coses per la ciutat”. D’altra banda, el PP ha acusat el Govern de la Paeria de “carregar-se” la revetlla de les Cases Regionals. Des del grup popular lamenten que “dóna la sensació que l’actual Ajuntament no li agrada que les associacions que apleguen lleidatans d’origen forà puguin gaudir d’unes instal·lacions que atrauen milers de lleidatans”. 

Consultat per aquest diari, el president de la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida, Cosme García, lamenta que no se’ls ha consultat ni comentat res sobre el canvi i va recordar que fan un gran esforç per promoure les tradicions i la cultura de les diferents regions a la ciutat. Cosme Garcia va afegir que proposaran a la Paeria que es continuï dient revetlla de les Cases Regionals i que se’ls doni “prioritat” en el concurs al tractar-se d’una proposta que inclou una mostra gastronòmica.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats