Lleida
18-35° C (sol)
97% 26 km/h


La Paeria instal·la dues gàbies per atrapar senglars a la MitjanaPreocupa la superpoblació per la pesta porcina


La Paeria ha habilitat dues gàbies per atrapar senglars al parc de la Mitjana i en la partida de Grenyana, on estan causant danys a les finques amb fruiters. La superpoblació de senglars refugiats al parc de la Mitjana ha obligat la Paeria ha instal·lar dues gàbies per atrapar-los, segons va informar ahir el regidor responsable de l'Horta, Joan Queralt. Una de les gàbies està ubicada al propi parc de la Mitjana i l'altra a la partida de Grenyana. 

Una d'elles ja ha permès eliminar un exemplar mascle d'uns 40 quilos en col·laboració amb els Agents Rurals de la Generalitat. Queralt ha explicat que les gàbies les aporta l'empresa Lleidatana del Medi Ambient, que gestiona el parc de la Mitjana, mentre que les captures les assumeixen els Agents Rurals. 

Les gàbies tan sols estan habilitades a la nit, que és quan els senglars surten dels seus refugis i causen danys en els camps de Grenyana i el Camí de Corbins. Queralt ha afegit que aquesta mesura també es porta a terme per l'amenaça de la pesta porcina. Des que els agricultors de Grenyana van denunciar la plaga de senglars, els Agents Rurals ja han abatut o atrapat 7 exemplars.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats