Lleida
6/14° C (pluja)
97% 26 km/h


La Paeria rep els 19 alumnes d’intercanvi de la ciutat alemanya de HechingenEl tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha rebut aquest matí als estudiants d’aquest institut i els de Manuel de Montsuar de Lleida.


El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez ha donat la benvinguda als 19 alumnes de la ciutat alemanya de Hechinguen que participen amb l’Institut Manuel de Montsuar en un programa d’intercanvi cultural i educatiu i que estaran a Lleida fins al 5 de maig. Gómez ha rebut els estudiants alemanys al Saló de Sessions de la Paeria i els ha explicat el seu funcionament, a més de fer un repàs sobre la història de la institució, la ciutat i també de les seves festes tradicionals. En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha mostrat als estudiants una de les peces més emblemàtiques que té la Paeria com és el Retaule Gòtic de la Verge dels Paers del Saló del Retaule.

Per la seva banda, els alumnes de l’Institut Manel de Montsuar ja van visitar el país germànic l’any passat, del 29 de setembre a l’11 d’octubre. El programa d’intercanvi entre l’Institut Manuel de Montsuar i el centre Gymnasium Hechingen es va impulsar l’any 1988 a partir del consorci Quatre Motors Europeus on participen les regions de Baden Württemberg (Alemanya), Llombardia (Itàlia) i Roine-Alps (França) a més de Catalunya. Es tracta d’un conveni de cooperació en temes d’educació, la formació professional i es basa també en la potenciació del rol de les regions d’Europa.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats