Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La Passió Medieval de Cervera busca patrocini privatLa situació econòmica motiva aquesta crida a empreses i particulars per garantir la viabilitat de l'esdeveniment


La cinquena edició de la Passió Medieval de Cervera, que es representarà el dissabte 28 de març, es troba en una situació econòmica molt delicada. L'escenificació, que reconstrueix la Passió tal com es representava a l'Edat Mitjana, necessita una inversió i manteniment important any rere any i els ingressos actuals no són suficients. Per aquest motiu, l'entitat ha fet una crida a empreses i particulars que desitgin formar part del grup de patrocinadors i mecenes i contribuir en l'escenificació per fer-la fixa i indispensable en el calendari cultural català. Enguany la representació coincidirà amb un Congrés internacional de passions medievals.

Es tracta del congrés internacional del grup de recerca consolidat LAiREM (Literatura, Art i Representació a la llarga Edat Mitjana) que farà parada a Cervera per assistir a la representació i fer-ne una taula rodona amb l'equip artístic juntament amb experts en passions i teatre medieval vinguts de prestigioses universitats de diversos indrets d'Europa, com la Universitat Catòlica de Milà, de Brescia, Portugal, Còrsega, Alacant, entre d'altres.

El congrés està organitzat des de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona amb el catedràtic d'història i expert en teatre medieval Francesc Massip al capdavant, i amb el suport del Centre d'Estudis Segarrencs i el Museu de Cervera. Massip ha estat un col·laborador de la Passió Medieval de Cervera qui ha convidat a assistir diverses personalitats medievalistes i historiadors, entre els quals el filòleg Pere Navarro, qui ha fet un treball de transcripció del text original de la Passió a la llengua oral, revisant les rimes del text i la pronúncia correcta. Aquest treball serà, també, publicat per l'Obrador Edèndum de Santa Coloma de Queralt.

El treball de Massip i Navarro és un clar exemple que la recuperació històrica de la Passió Medieval de Cervera no va acabar amb l'estrena de l'escenificació l'any 2016. El procés de reconstrucció segueix en el temps, amb les aportacions fidels de mans expertes per tal de treballar i polir aquesta obra de teatre medieval que més que una representació de teatre esdevé una experiència única per l'espectador.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats