Lleida
11 / 24° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La polèmica per la inauguració de l’exposició d’imatges de l’1-O atreu al públic a l’acte ‘no oficial’Parlen de “censura” per la retallada de dies però la Universitat assegura que l’ajusta “a la duårada habitual d’aquestes activitats”


Desenes de persones van apropar-se ahir al claustre de l’edifici del Rectorat per assistir a la inauguració de l’exposició U: per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida. La polèmica per l’anul·lació el dia abans de la inauguració oficial per part de la Universitat de Lleida (UdL) encara va suscitar encara més expectació per l’acte “no oficial” de l’obertura de la mostra. Així doncs, els 14 fotògrafs autors de les 28 fotos de l’exposició van decidir mantenir la inauguració i obrir la mostra al públic ahir al matí sense la presència d’autoritats de la UdL.

Així doncs, un dels fotògrafs més crítics amb els fets succeïts, Jordi Pou, va explicar que ahir a mig matí se’ls va comunicar l’anul·lació de la inauguració de l’exposició i la retallada “de 4 mesos de durada a 15 dies”. “Se li pot dir censura? Jo penso que sí perquè és una manera de retallar la possibilitat de la gent de veure aquestes imatges”, va argumentar Pou, que va afegir que “l’1 d’octubre encara pica, és a dir, les fotos aquestes si alguna cosa provoquen és un batec per dins a alguns de record positiu i de ganes de rememorar-ho i a altres de culpabilitat i per això ho volen eliminar”, va sentenciar.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats