Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La prova de selectivitat de català i literatura pregunta pels clàssics 'Mirall Trencat' i 'Terra Baixa'Els estudiants escullen entre un text de 'Contraban', de Josep Pla, o un article sobre els moviments antivacunes


La prova de selectivitat de català i literatura ha preguntat pels clàssics 'Mirall Trencat', de Mercè Rodoreda, i 'Terra Baixa', d'Àngel Guimerà. Els estudiants s'han trobat amb qüestions sobre aquests dues obres en les dues opcions d'examen disponible. En l'apartat de comprensió lectora sí que han pogut escollir entre un text de 'Contraban', de Josep Pla, o bé un article sobre els moviments antivacunes escrit per Genís Carrasco i publicat a Catalunya Press l'any 2019. El segon dia de la selectivitat del 2020 també ha estat el dels exàmens de llengua estrangera (anglès, francès, alemany i italià), els d'economia de l'empresa, literatura catalana i electrotècnia.

En el cas d'aquesta última matèria, els alumnes han pogut triar entre quatre dels sis exercicis que els proposava la prova, a l'entorn d'impedàncies, volts, ohms, hertzs, watts o altres magnituds relacionades amb la matèria.

L'examen d'economia de l'empresa oferia també la possibilitat de triar entre quatre dels sis exercicis i feia analitzar balanços de pèrdues i guanys o rendibilitats econòmiques abans d'interessos i impostos, a banda d'explicar conceptes de la matèria com la diferència entre la rendibilitat econòmica i la rendibilitat financera, entre d'altres.

Finalment, l'examen de literatura catalana constava de dues preguntes que s'havien de triar entre quatre i d'un comentari de text de dos possibles. Les preguntes versaven sobre textos de Salvador Espriu, Maria Aurèlia Capmany, Joan Maragall i Joan Oliver. Els comentaris de text es podien triar sobre un fragment de 'Solitud', de Víctor Català, o sobre el poema 'Els cocoters de Macuto', inclòs a la secció 'Arbres' del poemari 'El cor quiet' de Josep Carner.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats