Lleida
7/16° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La renúncia de l’edil de Drets Socials Regina Cairol ‘sorprèn’ els socis de govern de Miquel PueyoMariama Sall o Adrià Codina es plantegen com a relleus de la regidora del grup d’ERC a la Paeria


Regina Cairol, Regidora de Serveis Socials de la Paeria, deixarà el càrrec i sonen per rellevar-la Mariama Sall, que era la persona que ocupava el següent lloc de la llista, o Adrià Codina, de les Joventuts d’Esquerra.

La Regidora de Polítiques pels Drets Socials de la Paeria, Regina Cairol, ha deixat la seva acta de regidora i, en conseqüència, també la de diputada provincial a la Diputació de Lleida. A l’hora de tancar aquesta edició ningú de l’equip de govern n’havia anunciat les causes, tot i que segons van explicar fonts solvents a LA MAÑANA dijous ja havia anunciat al seu equip que negociava la seva sortida amb Miquel Pueyo.

La notícia de la renúncia de Regina Cairol, avançada pel digital Set Accents, va agafar per sorpresa diversos membres de l’equip de Govern. El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, va assegurar que no en sabia res. Altres regidors consultats per aquest diari també van afirmar que no n’estaven al corrent. Regina Cairol havia estat de baixa i s’havia reincorporat a la seva feina al capdavant de la regidoria tot i que fa poc hauria tornat a agafar la baixa, segons van explicar diverses fonts a LA MAÑANA.

Encara que oficialment no han transcendit les causes de la renúncia de Cairol (a l’hora de tancar aquesta edició ningú de l’entorn d’alcaldia havia atès les reiterades trucades d’aquest diari) són diverses les fonts que apunten a possibles discrepàncies personals. Segons les mateixes Fonts, Cairol hauria anunciat dijous als seus col·laboradors que se sentia “arraconada” i que estava negociant la seva sortida del govern amb Miquel Pueyo.

El punt d’inflexió hauria arribat amb el nomenament de la nova coordinadora de Serveis Socials de la Paeria, que pel que sembla no seria l’opció que hagués triat la regidora que s’havia d’encarregar del projecte d’atenció als temporers, tal com va fer l’any passat. Darrerament era la Regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, la que ha assumit la qüestió de l’atenció als temporers. Per rellevar Cairol a la Paeria sonen dos noms, el de Mariama Sall, que era la persona que ocupava el següent lloc de la llista després de les eleccions del 26 de Maig, i el d’Adrià Codina, de les Joventuts d’Esquerra Republicana.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats