Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

La reobertura de les terrasses de bars i restaurants retorna l’activitat als carrers de LleidaEls establiments comercials reben més clients per les menors restriccions, tot i que molts mantenen les portes tancades


Els carrers de Lleida van tornar a viure una certa normalitat ahir després de la relaxació de les mesures restrictives a la ciutat, sobretot gràcies a la reobertura de les terrasses, al 50% d’aforament, i el fet que ja no sigui necessari demanar cita prèvia als comerços.

Malgrat que el permís per poder instal·lar les terrasses començava a les 16.00 hores d’ahir, ja des de bon matí hi havia força amb clients que intentaven pal·liar les altes temperatures que es van viure durant tot el dia. A primera hora de la tarda, quan més apreta el sol, eren poques les persones que es veien a l’Eix Comercial o als voltants de Ricard Viñes, però a mesura que avançava la tarda moltes van arribar a estar a prop del 50 per cent d’aforament permès, per exemple a zones com a l’entorn de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Malgrat això, les xifres estan lluny de qualsevol altre 31 de juliol, malgrat que tampoc sigui la millor època a Lleida, donat que molta gent està de vacances o les començarà aviat i la normalitat només començarà arribar quan no hi hagi mesures restrictives i, per exemple es puguin utilitzar els interiors de bars i restaurants. En aquest sentit, Jaime, de Kopp Food & Coffee, deia que “sí que hi ha més moviment, però el fet de no poder estar a l’interior amb la calor que fa, ens fa perdre possibilitats que semblava que podien ser millors”. “No pot ser que aquí que anem de baixada no es pugui entrar i a Barcelona que la corba està pujant sí que es pugui, no tinc cap confiança en els polítics”, es queixava.

Dúnia, del Petit Tonelet, explicava que “per nosaltres, el primer és la salut, però les coses es podrien haver fet d’una altra manera”, tot i que mostrava esperança que “la gent vulgui sortir al carrer de nou”.

Per la seva banda, els comerços de la ciutat, malgrat que ja podien estar oberts amb servei de cita prèvia –tot i que si no hi havia ningú a la botiga, es permetia entrar a alguns clients–, van notar força la reobertura de les terrasses, que afavoreixen la mobilitat i les ganes de sortir de casa. Olga, de la sabateria Casas, deia que “s’ha notat sobretot al matí, que ha vingut força més gent que en els dies anteriors” i afegia que el servei de cita prèvia ha estat molt poc utilitzat durant aquestes passades setmanes. Això sí, continuen sent molts els establiments que malgrat poder obrir, mantenen les seves portes tancades.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats