Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La verema d'enguany es preveu més quantiosa i amb un endarreriment d'una a dues setmanes respecte al 2017Les denominacions d'origen esperen, de manera general, més producció de raïm que la campanya passada


La verema d'aquest 2018 es preveu, de manera general i a totes les denominacions d'origen catalanes, més quantiosa pel que fa a producció i amb un endarreriment d'entre una i dues setmanes respecte a la de l'any passat. Aquest fet suposa un retorn al temps normal de verema dels últims anys, és a dir, mitjans-finals d'agost o començaments de setembre, si no es repeteixen onades de calor durant les pròximes setmanes d'agost, segons indiquen des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Excepcionalment, pot ser que no tinguin una recuperació igual les vinyes que han patit una sequera severa en els darrers anys.

Per zones productores, a la Terra Alta es preveu una collita superior a la de l'any passat i amb un inici de verema una setmana retardat segons la cooperativa Unió. La mateixa font valora que tant al Priorat com al Montsant s'espera que les collites recuperin les dates d'inici normals dels darrers anys, amb dues setmanes i deu dies de retard en relació amb l'any passat, respectivament, i una producció superior a la del 2017.

A l'Empordà, els Serveis de Sanitat Vegetal de l'Empordà i del Consell Regulador de la Denominació d'Origen (CRDO) Empordà calculen una collita bona, superior a la campanya passada en rendiment, una producció global en la mitjana dels darrers anys i un començament de la verema una setmana més tard respecte de l'any 2017, i, per tant, més proper a les dates tradicionals, entre el 15 i el 20 d'agost.

Costers del Segre preveu una collita superior a l'any passat, amb un estat sanitari molt bo. El celler Raimat ja va donar el tret de sortida a la verema dimarts a la nit, amb la recol·lecció manual i nocturna de la varietat chardonnay per a l'elaboració de cava. El Departament d'Agricultura va informar que la pedregada del 20 de juliol, amb un grau d'afectació entre el 30-50% en un conjunt de més de 400 hectàrees, principalment a la subzona de Raimat, pot suposar una pèrdua lleugera de collita, que s'estima a l'entorn del 3%.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats