Lleida
9/15° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

L'acusat de simular accidents per cobrar d'assegurances a Lleida ho nega i diu que el sinistre li va ''truncar'' la vidaLa fiscalia demana que es condemni l'exsergent dels Bombers a vuit anys de presó per dos delictes continuats d'estafa


L'acusat d'haver simulat dos accidents de trànsit perquè tant ell com la seva dona cobressin de la Seguretat Social i d'assegurances ha negat els fets en el judici d'aquest dilluns a l'Audiència de Lleida. "Mai no ho faria, jo no sóc així", ha dit i ha assegurat que l'accident que va patir el 20 de març de 2010 a la carretera de la Caparrella de Lleida li va "truncar" la vida. La fiscalia, en canvi, considera que l'acusat, ex-sergent dels Bombers, va planificar aquest accident en connivència amb un altre home, a qui li va pagar 2.000 euros, i també un altre accident, el 17 de juny de 2015, entre la seva dona i un altre home, a qui li va pagar 800 euros. El ministeri públic li demana vuit anys de presó per dos delictes continuats d'estafa.

Segons la fiscalia, l'acusat va mentir sobre l'origen del seu estat i va simular patir un trastorn depressiu que li impedia dur a terme la seva feina com a sergent de bombers. Així, va aconseguir, el 10 de juny de 2011, la incapacitat permanent total derivada d'accident no laboral. El 7 de gener de 2013 se li va reconèixer la incapacitat permanent absoluta.

Amb aquestes maniobres "fraudulentes", segons el ministeri públic, l'ex-sergent dels Bombers va arribar a cobrar 242.000 euros de la Seguretat Social, 122.774 de la companyia Axa, 100.302 de Mapfre i 158.770 de la companyia Groupama, asseguradora del vehicle conduit per l'home a qui suposadament li va pagar per causar l'accident del 2010.

Pel que fa a la dona, ex-auxiliar d'infermeria, la fiscalia diu que va simular que patia una síndrome ansiosa depressiva posttraumàtica que li impedia treballar arran de l'accident del 2015 a la N-II, entre Seròs i Fraga. Així, se li va reconèixer la incapacitat permanent absoluta el 31 d'agost de 2016.

La dona, segons assegura el ministeri públic, va cobrar 59.769 euros de la Seguretat Social. 100.271 euros d'AXA, 187.289 d'Allianz i 325.000 euros d'Allianz, l'asseguradora del conductor del cotxe que suposadament va causar l'accident. Per a aquest home, que hi hauria "col·laborat", la fiscalia sol·licita una pena d'un any de presó mentre que per a la dona demana vuit anys de presó: quatre per un delicte continuat d'estafa i quatre per un delicte contra la Seguretat Social.

 

Els Mossos i un testimoni declaren que l'acusat va planificar els accidents simulats

Durant el judici també han declarat diversos Mossos d'Esquadra que han declarat que la investigació policial va concloure que l'ex-sergent dels Bombers acusat era qui va planificar els dos accidents simulats per cobrar de la Seguretat Social i de les asseguradores. També ho ha declarat així l'home que va simular haver tingut un accident amb ell l'any 2010 a la Caparrella.

"Era un pacte. Jo havia de donar-li per darrere al seu cotxe amb el meu camió a canvi de diners", ha declarat. També ha dit que en el moment del xoc, l'acusat va sortir del cotxe i que li va dir que depenent del que aconseguís li pagaria una quantitat, que va acabar sent 2.000 euros, que li va donar al cap d'un any. Assegura que li va comentar que patia de l'esquena i que amb l'accident podria aconseguir diners. Finalment ha afegit que anys després li va demanar fer el mateix amb la seva dona però que li va dir que no.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats