Lleida
1/11° C (sol)
97% 26 km/h


L'advocacia catalana titlla "d'impropi" que el Suprem mostri malestar amb l'estratègia de la defensa de CuixartIgnasi Puig creu que el tribunal afegeix una "pressió" que "coarta i restringeix el legítim dret de defensa"


El president del Consell de l'Advocacia Catalana, Ignasi Puig, ha qualificat de "desafortunat, inadequat i impropi" que el Tribunal Suprem hagi mostrat un "profund malestar" amb l'estratègia de defensa del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. En declaracions a l'ACN, Puig ha assegurat que no tindria "res a dir" si ho hagués fet un cop acabat el judici, però que fent-ho mentre encara està en marxa comporta una "pressió afegida" que "coarta, limita i restringeix el legítim dret de defensa que tenen els advocats en l'exercici de la seva professió". Puig ha donat el suport i l'empara del Consell de l'Advocacia Catalana als advocats de Cuixart, Marina Roig, Benet Salellas i Àlex Solà, que estan exercint el "dret de defensa" al Suprem.

El president del Consell de l'Advocacia Catalana considera que el Suprem "té mitjans propis per procurar que el judici transcorri amb la normalitat i respecte que es deu", però que "no pot fer aquest tipus de declaracions" si vol mantenir "la seva independència, imparcialitat o imatge davant de l'opinió pública".

Fonts del tribunal que jutjat l'1-O van mostrar aquest dimarts un "profund malestar" dels magistrats per l'estratègia de defensa de Cuixart, especialment pel comportament d'advocats que havien estat cridats com a testimonis, per l'actitud que van mostrar tot i ser coneixdors de com funciona un judici. De fet, les mateixes fonts van qualificar aquest comportament "d'intolerable" i de "provocació". "El seu comportament frega els límits del codi deontològic de l'advocacia", van afegir. Un valoració que, segons sostenen, és unànime entre els set magistrats.

Una associació de jutges mostra "sorpresa" perquè les normes de Soto del Real passin per davant dels "drets fonamentals"

L'associació de jutges Àgora Judicial ha mostrat aquest dimecres la seva "sorpresa" davant del fet que s'hagin "prioritzat" les normes de règim intern de la presó de Soto del Real respecte "l'exercici dels drets fonamentals", cosa que va impedir que el número 1 d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, no pogués participar en el debat electoral a TV3. Ho ha dit en un tuit.

Així mateix, en un altre tuit, l'associació ha recordat, en referència al magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena, que "l'exercici de la funció jurisdiccional s'ha de realitzar de manera imparcial i ple respecte i consideració a tots els ciutadans; exercint un poder de l'estat que no esdevingui autoritari i esbiaixat cal preservar la igualtat en l'exercici dels drets d'ambdues parts".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats