Lleida
6 / 25° C (sol)
97% 26 km/h


L'advocat de Cuixart denuncia "la manca d'imparcialitat" del Suprem en un acte a l'ONUAdvocats de presos i exiliats independentistes protesten per la situació dels "drets de les minories" a l'Estat a Ginebra


L'advocat de Jordi Cuixart, Olivier Peter, ha denunciat "la manca d'imparcialitat" del Tribunal Suprem en un acte a l'ONU. En una conferència celebrada en el marc del 40è Consell de Drets Humans de les Nacions Unides a Ginebra amb Advocats de presos i exiliats independentistes, Peter ha denunciat que amb la causa a Madrid contra Cuixart es "viola" el dret a la reunió pacífica i el dret a un procés imparcial del president d'Òmnium Cultural. Per la seva banda, l'advocada Neus Torbisco, responsable de l'acció jurídica del Consell per la República, ha afirmat que "afrontant aquest conflicte amb el codi penal, l'Estat espanyol mostra que no està preparat per reconèixer les minories".

"Si l'estat espanyol respecta el dret internacional, els acusats haurien de ser posats en llibertat de forma immediata", ha conclòs Peter, advertint de l'efecte "dissuasori" que pot tenir el judici per a ciutadans que, com Cuixart, són "defensors dels drets humans".

El president honorari d'EuroMeds Rights, Michel Tubiana, i l'advocada d'alguns dels nois d'Alsasu, Amaia Izco, també han participat en l'acte per parlar sobre la situació dels drets humans i de les minories a l'Estat espanyol. Entre la seixantena d'assistents a l'acte hi havia el conseller d'Acció exterior, la secretària general d'ERC, Marta Rovira i el diputat de Junts per Catalunya, Francesc Dalmases.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats