Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L’aerolínia Belavia projecta vols a Alguaire en temporada d’esquíViatge a Bielorússia per ultimar la planta d’electrobusos de Lleida


Els propers 30 i 31 de gener una delegació des de Catalunya liderada pel secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, i el cònsol de Bielorúsia a Catalunya, Cristian Balcells, viatjarà a Minsk, capital d’aquest país centreeuropeu, amb l’objectiu de marcar els passos a seguir per a la implantació a la ciutat de Lleida de l’empresa de fabricació d’electrobusos BKM Holding, que té previst instal·lar una planta d’ensamblatge i fabricació en territori lleidatà.

Gavín i Balcells aniran acompanyats pels màxims representants del sector automobilístic i de mobilitat de la Generalitat, d’ACC10, de l’Ambaixada de Bielorússia a Madrid, de l’empresa lleidatana Refisa, de l’operador Moventia i de la Cambra de Comerç de Lleida. En un altre ordre de coses, el Consolat de Bielorússia a Catalunya va informar ahir que un dels reptes per aquest any és que l’aerolínia estatal Belavia estableixi una línia setmanal a l’hivern amb l’Aeroport d’Alguaire per promocionar el turisme de muntanya al Pirineu en temporada d’esquí. El cònsol Balcells considera que el Pirineu de Lleida té un alt atractiu tant pel que fa als esports de muntanya com també en el referent al patrimoni romànic que acull la Vall de Boí. Així mateix, per al mes de febrer s’ha previst un viatge coordinat des de la Conselleria d’Agricultura a Bielorússia per potenciar l’exportació de productes catalans. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats