Lleida
15/28° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

L'Ajuntament de Lleida celebrarà dimarts el seu primer ple telemàtic de la històriaLa sessió també s'emetrà en streaming, perquè la puguin seguir les persones interessades i mitjans de comunicació


L'Ajuntament de Lleida celebrarà dimarts vinent, 31 de març, el seu primer ple telemàtic de la història, a través de videoconferència. Així s'ha acordat a la Junta de Portaveus que ha tingut lloc aquest dimecres i que també s'ha hagut de desenvolupar a distància per mitjans telemàtics, dins de les mesures de protecció adoptades per fer front a l'epidèmia del coronavirus. Prèviament al ple, se celebrarà la Junta general de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), amb els mateixos mitjans. Tant la sessió plenària com la Junta general de l'EMU seran retransmeses en directe mitjançant streaming, per tal que puguin seguir-la les persones interessades i també els mitjans de comunicació.

Els regidors podran comunicar-se per torns mitjançant videoconferència (amb imatge i àudio) i també disposaran d'un xat per parlar les qüestions organitzatives del ple. Les votacions es duran a terme mitjançant formularis dins de la mateixa aplicació. Aquest dijous està previst un assaig per solucionar qualsevol incidència.

L'Ajuntament de Lleida està treballant tant des del punt de vista tecnològic com legal per fer possible el funcionament dels seus òrgans de govern a distància, mitjançant eines telemàtiques, dins del desplegament posat en marxa mentre dura la situació actual. Ja s'han celebrat diverses comissions i el consell d'administració de l'EMU per aquesta via i, aquest dimecres, també ha tingut lloc una nova Junta de govern per videoconferència, a més de la Junta de Portaveus.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats