Lleida
16 / 36° C (sol)
97% 26 km/h


L'alcalde de Vielha demana a l'Estat que s'impliqui en el manteniment del Palau de GelJuan Antonio Serrano, el regidor Alberto López i el diputat provincial Francés Boya es reuneixen amb la secretària d'Estat per a l'Esport, Mª José Rienda


Aquest divendres, l'alcalde de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano, el regidor d'Esports, Alberto López, i el diputat provincial, Francés Boya, s'han reunit a Madrid amb la Secretària d'Estat per a l'esport i Presidenta del Consejo Superior de Deportes, Mª José Rienda. Durant aquesta reunió, han transmès a Rienda quina és la situació actual per la qual passa la instal•lació del Palau de Gel.

Després de la greu avaria de la pista de gel, que ha obligat a tancar aquesta part de l'equipament, i després de les dificultats que aquesta infraestructura travessa en quant al manteniment i inversions necessàries, l'Ajuntament de Vielha e Mijaran ha iniciat d'un temps ençà contactes amb diverses administracions per a intentar obtenir la seva implicació en el manteniment del Palau de Gel, que actualment depèn íntegrament de l'Ajuntament.

Actualment, la Diputació de Lleida és l'única administració pública que ha confirmat el seu compromís de col•laboració amb l'Ajuntament en el manteniment del Palau de Gel.

Durant la reunió s'ha parlat sobre la problemàtica actual de la instal•lació tant a nivell econòmic com estructural. A més, s'ha insistit en la necessitat del finançament per part d'altres administracions públiques en el Palau de Gel per a assegurar la seva viabilitat en el futur. S'estudiarà el model de gestió per a créixer cap a un centre esportiu d'àmbit nacional i de tecnificació d'esports d'hivern. I finalment, Rienda ha deixat oberta la porta a una possible col•laboració de l'Estat en el futur de l'equipament.

Aquesta implicació de l'Estat és important, perquè actualment es treballa en una futura candidatura de Barcelona i els Pirineus per a organitzar uns Jocs Olímpics d'hivern, on la participació de la Val d'Aran seria clau, amb la representació d'esportistes aranesos en la candidatura olímpica.

Juan Antonio Serrano ha declarat que “primer vull agrair el treball i gestions fetes pel diputat provincial, Francés Boya, tant amb la pròpia Diputació, com amb la Secretaria d'Estat, gestions que ha possibilitat que aquesta trobada s'hagi dut a terme”. I ha afegit que “treballem per a aconseguir la màxima implicació de les administracions públiques en el futur del Palau de Gel ja que sabem que és un equipament de primer ordre del nostre territori i, en aquestes condicions, es fa molt complicat que depengui exclusivament del pressupost municipal”.

La voluntat final de l'Ajuntament de Vielha e Mijaran és obtenir aquesta implicació pública perquè el Palau de Gel sigui en condicions viables de sostenibilitat i manteniment adequades per als pròxims anys.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats