Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

L’Arnau recupera fins a un 28% de capacitat i no cal obrir una nova planta per coronavirusEl responsable de Covid a l’hospital diu que és “aviat per ser optimistes”


L’endemà de l’anunci de les noves restriccions a Lleida ciutat i als sis municipis del Baix Segre, el responsable de Covid de l’Hospital Arnau de Vilanova, José Luís Morales-Rull, afirmava que “hem notat una certa baixada en ingressos”, fet pel qual “no estem en la pressió que estàvem la setmana passada d’obrir una cinquena planta”. En aquest sentit, va afirmar que “hem recuperat una capacitat del 28%” i que “si es mantenen el nombre d’ingressos com estan, podrem anar rebaixant l’activitat i, almenys, no haver d’obrir plantes”. Cal tenir en compte que per buidar una planta els cal un mínim de “5 a 7 dies”. 

Morales-Rull va defensar que caldrà veure “si la gent continua fent bé les coses” i va remarcar que “els efectes del desconfinament els veurem d’aquí a 15 dies a l’hospital”. En la mateixa tònica de millora, el responsable de Covid de l’Arnau va explicar que des de fa dos dies pràcticament han donat el mateix nombre d’ingressos que d’altes, tot i que “hi ha hagut petits rebrots en residències”.

La situació millora però, avisa Morales-Rull, “encara és aviat per ser optimistes”. En aquest sentit, argumenta que el confinament “és un parèntesi per tornar a posar el marcador el més proper al zero, la responsabilitat ja és individual, no cal que ens prohibeixin per fer les coses”. De fet, va advertir que “si aquesta responsabilitat no la tenim, el següent confinament ve sol”. Pel que fa als rastrejadors, va explicar que ho notaran perquè “baixen el nombre d’ingressos i determinats sectors baixen perquè els brots estan més controlats”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats