Lleida
20/36° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Les autoescoles del Pirineu tornen a obrir davant la predisposició de la DGT a oferir una ''capacitat d'examens adequada''Els dotze centres que reprenen l'activitat apliquen mesures preventives per minimitzar el risc de contagi de la covid-19


Les dotze autoescoles que hi ha a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran han decidit en assemblea reobrir des d'aquest dimarts. Així, tot i que en un principi s'havia optat per no fer-ho per falta d'examinadors, finalment s'ha apostat per tornar a l'activitat "davant la bona predisposició de la DGT en trobar solucions en oferir una capacitat d'examens adequada", segons ha explicat el president de l'Associació d'Autoescoles de Lleida, Raül Viladrich. A més, els centres ja ho tenen tot a punt per poder aplicar els protocols que marquen les diverses mesures preventives per minimitzar el risc de contagi de la covid-19, amb la qual cosa Viladrich ha volgut deixar clar que s'han fet "els deures" i que "la gent es pot sentir molt segura".

El president de l'Associació d'Autoescoles de Lleida ha explicat que amb aquesta decisió han volgut fer "un acte de fer amb l'administració", tenint en compte que des de la DGT s'han compromès a donar en els pròxims dies un pla on es detalli com es farà aquesta "tornada a la normalitat" en capacitat d'examens. Així, tot i que la recuperació d'aquest tipus d'activitats era possible des d'aquest dilluns a l'Alt Pirineu i Aran, coincidint amb l'entrada d'aquest àmbit territorial a la fase 2 de la desescalada, finalment els centres han acabat reobrint aquest dimarts.

A l'Alt Pirineu hi ha dotze autoescoles, sis de les quals són d'un mateix titular i fan els examens a la Pobla de Segur i sis més on els seus alumnes s'examinen a la Seu d'Urgell -tres d'elles situades a la capital alturgellenca i tres més a Puigcerdà-. Fins a aquesta localitat, però, també es desplacen habitualment els estudiants de tres centres que estan a Solsona i que no podran obrir fins que aquest territori passi a la fase 2 de la desescalada.

 

Els cotxes de pràctiques tornen a circular per la Seu d'Urgell

Una de les autoescoles que ha reobert aquest dimarts ha estat la RACC Sic Formació de la Seu d'Urgell. El seu director, Lluís Sánchez, s'ha mostrat satisfet, ja que ha dit que "per fi" poden reiniciar les activitats que duen a terme en aquest centre. A més, destaca que alguns alumnes que s'havien d'examinar fa poc més de dos mesos no ho van poder fer perquè just en aquell moment es va declarar l'estat d'alarma.

Sánchez explica que podran avançar les matrícules de persones de la capital alturgellenca i dels seus voltants que estudien a Barcelona o Lleida i que aprofitarien l'estiu per treure's el carnet, ja que alguns d'ells es troben a la zona pirinenca perquè hi van tornar just abans del període de confinament. Tot i això, el director de l'autoescola RACC Sic Formació creu que és una "incògnita" saber quins efectes econòmics tindrà la crisi sanitària de la covid-19 en aquest sector.

Pel que fa a les mesures de seguretat, Sánchez ha dit que segueixen tots els protocols sanitaris que marca la DGT i que, per tant, tots els elements que toca l'alumne en una pràctica de cotxe o de qualsevol altre tipus de vehicle es desinfecten abans i després del seu ús, a més de les aules i zones comunes. En aquest sentit, ha explicat que han reiniciat l'activitat a la tarda per dedicar el primer matí en què s'havia decidit reobrir a intensificar aquestes tasques preventives.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats