Lleida
9/19° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Les entrades diferenciades i la gestió de grups copen el primer dia a les aules al Pla d’Urgell
El curs escolar arrencava aquest dilluns al Pla d’Urgell amb dualitat de sensacions: d’una banda les ganes de retrobar-se dels alumnes, poder recuperar els hàbits de conciliació familiar dels pares. Però per altra el neguit i l’esforç ingent dels equips docents i les AMPES dels centres educatius. Així i tot tant en primària com en secundària el primer dia de classe es va desenvolupar amb normalitat, tret d’alguna anècdota puntual.

L’escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa obria portes amb tot el reguitzell de mesures sanitàries i higièniques per evitar els contagis, entrades diferenciades, l’ús de la mascareta, la gestió de grups, els espais aïllats pels possibles casos de febre, i el que més va sorprendre als escolars ha sigut la presa de temperatura en accedir al recinte, i haver d’utilitzar gel hidroalcohòlic en entrar a l’aula. Segons la directora de l’escola Ignasi Peraire, Montse Serret, una quarantena d’alumnes no es van incorporar a les classes, alguns perquè han estat en contacte amb entorns familiars positius de coronavirus, i altres perquè directament han fet saber que, davant de la incertesa, no portarien els fills a l’escola. Serret va afegir que els pares han de tenir “total tranquil·litat, ja que el centre ha aplicat totes les mesures per evitar els contagis”.

L’escola Minyons d’Urgell de Fondarella va iniciar el nou període amb totes les mesures prescrites. Amb una matrícula que ronda els noranta-quatre alumnes, no han tingut inconvenients d’espai, segons explica la directora Magda Jové, ans tot el contrari, ja que el centre ha pogut utilitzar la pista coberta per poder distribuir els diferents grups en el temps d’esbarjo i activitats. Jové, sí que afirma que la plantilla és una mica ajustada.

Les dimensions de l’escola El Sitjar de Linyola són un altre escenari, amb una matrícula que es troba sobre els 255 alumnes. La seva directora Sònia Garcia explica que tot i no ser molt agreujant la disponibilitat d’espais, sí que ho és tenir la matrícula oberta, que permetrà l’arribada de nous alumnes en els pròxims dies.

 que faran trontollar les ràtios. Garcia també reivindica la necessitat de docents per poder afrontar la situació amb total garantia.

La directora del centre linyolenc, destaca el suport que ha rebut de l’Ajuntament, que ha instal·lat una tanca perimetral en l’entrada de l’escola, per impedir accés dels vehicles, ha col·locat aparcaments de bicicletes en el recinte, i ha delimitat quatre rutes escolars pels carrers del municipi, per tal de fomentar que els nens i nenes puguin anar a peu a l’escola.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats