Lleida
14/27° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Les fortes ratxes de vent a la demarcació de Lleida deixen principalment arbres caigutsEls Bombers ha atès fins a 44 avisos al llarg del dia, també per elements inestables a les façanes


El vent va ser el principal protagonista de la jornada d’ahir, en què els Bombers de la Generalitat van rebre fins a 44 avisos a la demarcació de Lleida al llarg del dia i més de 500 a tot Catalunya. 

Els arbres caiguts o els elements inestables a les façanes van ser els motius de la majoria de les sortides que van haver de fer els agents a tot Catalunya. A les comarques de Ponent, bona part de les sortides es van fer a la tarda, ja que a fins a les 14.00 només s’havien registrat 15 dels 44 avisos totals. Entre elles, a Esterri d’Àneu, a la carretera C-28Z, es va haver de retirar un arbre de la calçada a les 6,49 del matí i a Ribera i Cardós, en va caure un altre, tot i que, en aquest cas, apunten que el motiu hauria estat la neu. Així mateix, cal destacar que les ratxes de vent més fortes es van registrar a Certascan amb 122,8 quilòmetres per hora, seguida d’Espot, on el vent va arribar als 117,7 quilòmetres l’hora. En aquest sentit, destaca que, durant aquesta franja horària, la regió amb més avisos va ser la Nord amb 156 i Tarragona amb 63. A mesura que avançava la tarda, les ratxes de vent s’intensificaven, sense causar danys personals, però arribant ja als trenta-set avisos a la demarcació a les 16.00 de la tarda i passant els 40 a les 18.00. 

Tot i que el vent va continuar sent present durant el vespre, Protecció Civil va desactivar el Pla Ventcat als vols de les 18.00 de la tarda, però les comarques de Lleida continuen avui al matí marcades amb perill moderat per les ratxes de vent, que desapareixeran durant el diumenge. 

D’altra banda, el Govern de la Generalitat també ha activat, per aquests dies, el Pla Allaucat pel perill d’allaus fortes a l’Aran i la franja nord de la Pallaresa a causa de la previsió de pluja, neu i vent en aquesta zona. Així mateix, també es manté el Pla Inuncat per fer seguiment de l’evolució del cabal de la conca del riu Garona en motiu de les pluges previstes.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats