Lleida
4/16° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Les lleidatanes se sumen a la performance 'Un violador en el teu camí'En protesta per la violència masclista


Més de mig miler de dones van omplir ahir la plaça Paeria de Lleida per escenificar la versió traduïda al català d'aquesta performance creada a Xile.

Poc després de les 7 de la tarda, centenars de dones van anar arribant a la plaça Paeria per participar en els assajos de la coreografia i a les 8 ja estaven preparades, davant d'un nombrós públic, per cantar la versió catalana -ja ha estat traduïda a més de deu idiomes- d'una lletra que és una protesta en contra de el patriarcat, la violència contra les dones i la falta de justícia per part dels poders executiu i judicial.

Després de finalitzar la primera escenificació, es va llegir un manifest i posteriorment, un grup bastant més reduït i més jove de dones es va traslladar a la plaça Sant Joan, on van tornar a representar-la. Una de les convocants explicava que es van animar a fer la performance "per denunciar la violència masclista i solidaritzar-nos amb les companyes xilenes i la seva lluita".

La performance Un violador en el teu camí va ser creada pel col·lectiu artístic-feminista Lastesis -format per Llegeixi Càceres, Paula Cometa, Sibil·la Sotomayor i Dafne Valdés-, de la ciutat xilena de Valparaíso, on va ser escenificada per primera vegada el 18 de novembre en el marc de les protestes de caràcter general que s'estan succeint al país sud-americà, i que es va conèixer a tot el món després d'una actuació més nombrosa a Santiago de Xile pocs dies després.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats