Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Les Torres del Cel continuen paralitzades quan fa un any de l’inici de la construccióEl 3 d’abril del 2019 es va presentar el projecte i es va posar en marxa l’edificació del primer bloc


Les obres de construcció del primer bloc d’habitatges de les Torres del Cel, en el terreny annex a La Llotja, fa tot just un any que es van posar en marxa. Des del 24 de novembre, continuen paralitzades.

Coincidint amb l’inici de les obres, el 3 d’abril del 2019 la promotora immobiliària Metrovacesa va presentar al Palau de Congressos la promoció de pisos amb els responsables de la companyia i els reconeguts arquitectes Patxi Mangado, Ramón Sanabria i Ramón María Puig. El conseller delegat de Metrovacesa, Jorge Pérez de Leza, va afirmar que era un projecte icònic que volien liderar i que configurararia un nou paisatge urbà a la ciutat. 

La realitat és que la construcció hores d’ara està paralitzada. Des del 3 d’abril fins al 24 de novembre del 2019, data en què els treballs es van aturar, els operaris de la constructora Avintia, que s’encarrega de les obres, van estar treballant en la fonamentació de l’aparcament, fins que es va descobrir l’existència de dues línies de transport d’energia elèctrica de mitjana tensió, que a finals de gener d’enguany la companyia Endesa va desviar.

Amb aquesta actuació, la constructora Avintia tenia via lliure per reprendre els treballs d’edificació, però de moment ja fa dos mesos i mig que no s’aprecia cap moviment en el solar contigu a La Llotja de Lleida, i ni la promotora ha comunicat quan té intenció de reprendre les obres. Tampoc no se sap si es manté el segon trimestre del 2021 com a data prevista de finalització de la primera fase de les Torres del Cel. 

Fins i tot, s’ha canviat l’empresa que comercialitzava els pisos, una tasca que en principi realitzava Finques Farré. Metrovacesa va inaugurar un local a la plaça Berenguer IV, prop de l’estació de Lleida-Pirineus, des d’on abans de la crisi sanitària venia els immobles de les Torres del Cel. 

El projecte de Metrovacesa, que té una inversió inicial de 41 milions d’euros, consta de dues torres similars de 70 metres d’altura i 21 plantes cadascuna. En total, està previst que hi hagi 98 pisos en cada bloc, d’1 a 5 habitacions amb àmplies terrasses, dos locals comercials en la planta baixa i un garatge comunitari amb trasters. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats