Lleida
15/28° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

L'Estat tanca un acord de compra de material sanitari a Xina per valor de 432 MEURIlla assegura que a finals d'aquesta setmana ja arribarà "un primer subministrament important"


El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa a La Moncloa que el govern espanyol ha tancat amb Xina una compra de material per valor de 432 MEUR. La compra inclou 550 milions de mascaretes de tres proveïdors diferents que enviaran remeses durant vuit setmanes. També 5,5 milions de test ràpids amb dos proveïdors per lliurar durant març i abril Pel que fa a equips de respiració assistida, dos proveïdors en subministraran 950 entre abril i juny, i també 11 milions de guants durant quatre setmanes.

La compra s'ha materialitzat després de la conferència entre Sánchez i el president de la República Popular de la Xina, Xi Jinping, aquest 17 de març. Segons Illa, a finals d'aquesta setmana ja arribarà "un primer subministrament important". El contracte de compra de material, ha dit, esta "tancat i pagat amb la seva integritat".

Illa ha admès que el nombre de respiradors comprats encara és insuficient per afrontar l'abast de la pandèmia, i ha apuntat que el seu executiu fa "gestions" per comprar-ne més i per produir-los al propi Estat.

El ministre ha tornat a negar de manera taxativa que el seu executiu estigui bloquejant o entorpint les compres de material de les CCAA, i ha insistit que el seu executiu ajudarà els territoris per fer arribar-lo als hospitals.

 

L'última setmana de febrer, clau en el contagi

Illa ha apuntat que el seu govern creu que l'última setmana del mes de febrer va ser la que va produir més contagis entre els ciutadans, i especialment a la Comunitat de Madrid, on s'ha centrat el principal ficus de la pandèmia.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats