Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

L’hostaleria de Lleida tanca amb resignació i afirma que el servei a domicili és “residual” i “no ajuda”El sector defensa haver fet les coses bé, qualifica “d’injusta” la mesura i fa una crida a “l’autoresponsabilitat” dels clients


Després d’un dijous en què alguns lleidatans van aprofitar per acomiadar-se dels seus restaurants favorits, ahir la major part dels establiments d’hostaleria de la ciutat es van despertar tancats, amb les persianes mig abaixades, les terrasses retirades i servint menjar i begudes per emportar o entregar a domicili. Aquesta serà la seva única font d’ingressos almenys durant 15 dies, temps en què no podran obrir després del tancament del sector decretat pel Govern a fi de reduir la interacció social i els contagis.

El sector es mostra resignat i indignat i qualifica el tancament “d’injust”. A Lleida, la situació es veu agreujada perquè és el tercer tancament que pateix el sector. Tal com va avançar aquest mateix diari, el coronavirus ja ha provocat que aproximadament uns 40 bars de la ciutat hagin optat per traspassar el seu local. En el primer dia de les restriccions aplicades al sector, es va poder veure gent prenent el cafè i esmorzant a places i bancs. Sant Joan, una zona habitualment amb força gent, lluïa ahir freda i apagada, com bona part del Carrer Major, on les botigues també s’han vist afectades per les noves mesures.

Carla Castro, treballadora de la cafeteria El Molinet, reconeix que “és una notícia molt dolenta per als empresaris i per als treballadors”. La Carla, com la resta d’hostalers, defensa que “estem fent les coses bé i complint tots els protocols”. Per aquest motiu, no veu justa la mesura i fa una crida a “l’autoresponsabilitat” dels clients, els quals considera que en els últims mesos “s’han relaxat molt”. Apunta que el take away (per emportar) o delivery (servei a domicili) no és la solució. “No ens ajuda en res”, assevera. Alma Dominguez, de la confiteria La Porteña, veu amb preocupació el desgast psicològic de la població. “Hi ha gent que literalment ha entrat en pànic i, fins i tot, s’ha acabat confinant i no surt a comprar com abans”. Creu que cal fer més pedagogia i augura que les restriccions poden estendre’s més enllà dels 15 dies. Per això demana a les autoritats, “de tot cor”, que treballin per “estar a l’altura del drama social que vivim comercialment i humanament”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats