Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

L'IPC a la demarcació de Lleida cau dues dècimes al juliol i se situa en el -0,8%La caiguda es deu a l'evolució en el preu dels subministraments (-6,2%) i dels combustibles (-4,8%)


L'Índex de Preus al Consum (IPC) a la demarcació de Lleida va caure dues dècimes al juliol, situant la variació interanual dels preus en el -0,8%, segons les últimes dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El descens d'aquest últim mes ve marcat per l'evolució en l'import dels subministraments (-6,2%) i els combustibles (-4,8%). Durant el setè mes de l'any, també es van registrar baixades de preu en sectors com la comunicació (-1,1%) i l'oci i la cultura (-0,8%). Per altra banda, l'IPC va registrar importants creixements en l'alimentació (+2,8%), les begudes alcohòliques i el tabac (+1%) i els mobles i articles per la llar (+0,9%). Segons l'INE, Lleida acumula quatre mesos consecutius en deflació.

 

L'IPC a Catalunya cau dues dècimes al juliol i se situa en el -0,8%

La taxa anual de l'Índex de Preus al Consum (IPC) a Catalunya va caure dues dècimes durant el mes de juliol, situant-se en el -0,8% interanual, segons les últimes dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El descens ve marcat per l'evolució en el preu dels combustibles i l'habitatge (inclou els subministraments), que el juliol va registrar variacions del -5,1% i el -3,8%, respectivament. On més es va incrementar l'import dels productes va ser l'alimentació (+2,3%), l'educació (+1,1%) i la moda i el calçat (+1,1%). Des que va esclatar la crisi de la covid-19, Catalunya acumula quatre mesos consecutius en deflació. Al conjunt de l'Estat, l'IPC va caure tres dècimes el juliol, situant-se en el -0,6%.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats