Lleida
21 / 41° C (sol)
97% 26 km/h


Lleida es mulla per l’Esclerosi MúltipleUn total de 111 piscines de la demarcació donaran suport diumenge a aquesta iniciativa


El Mulla’t 2016 compleix 23 anys amb la participació de 111 piscines de tota la província de Lleida aquest diumenge 10 de juliol. La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha assistit a la presentació d’aquest esdeveniment, que també ha comptat amb la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló; la vicepresidenta de la Federació d’Esclerosi Múltiple (FEM) i presidenta de Esclerosis Múltiple España (EME), Conxita Tarruella, així com la presidenta de l’EMD de Raimat, Eva Horcajada.

L’acte central del Mulla’t 2016 de la demarcació de Lleida, un dels esdeveniments més solidaris i importants que es fan a Catalunya i, també, a Espanya, es farà aquesta edició a les piscines municipals de Raimat, tot i que també hi col·laboren altres piscines de la ciutat, tant públiques com privades. La tinent d’alcalde Montse Parra ha posat de relleu que l’Ajuntament de Lleida continua col·laborant any rere any amb aquesta iniciativa i “aquest diumenge la Paeria destinarà la recaptació de totes les piscines municipals a aquesta causa solidària”.

A les 12 hores del matí de diumenge els participants podran gaudir d’una actuació del grup de ball Báilame, amb Albert Ojeda i Anna Reinals, subcampions del món amateur 2014 i 3ers classificats al Campionat d’Espanya 2015. A més, també hi participarà la Banda de Tambores y Bombos de Raimat i hi haurà un espectacle de foc amb els dimonis, així com altres activitats que s’ha programat al llarg de la jornada.

També s’ha elaborat, com a cada any, diversos elements de marxandatge com tovalloles, bosses, camisetes o gorres, que han estat elaborats per la Casa de Carlota, un estudi de disseny en què treballen creatius amb síndrome de Down i autisme, i estaran disponibles a totes les piscines adherides a la iniciativa solidària.

Tarruella ha explicat que el Mulla’t s’ha convertit en un dels actes solidaris més importants de Catalunya que compta amb la col·laboració de milers de voluntaris –uns 320 a Lleida, als quals ha volgut agrair la seva tasca. El Mulla’t ésuna acció de sensibilització social i de solidaritat amb les persones que pateixen esclerosi, que té l’objectiu de donar a conèixer la malaltia i donar suport a la investigació al nostre país, recaptar fons per millorar l’atenció sociosanitària i propiciar la integració laboral dels afectats. Per això, Tarruella ha posat de relleu que la gent continua edició rere edició donant suport a aquesta causa solidària i confia en arribar als 55.000 € de recaptació.

Enguany, el Mulla’t torna a arribar també als supermercats Condis, BonPreu-Esclat, Caprabo, Sorli Discau, Plusfresc, Valvi, Carrefour i El Corte Inglés comercialitzaran l’oli OleAurum, elaborat per petits productors catalans sota la firma Olis de Catalunya. Per cada ampolla venuda durant el mes de juliol, els productors cediran un euro a la Fundació Esclerosi Múltiple.

El Mulla’t disposa de la seva pròpia web on s’hi pot trobar tota la informació de la campanya. Gràcies al suport de les administracions locals, com el de l’Ajuntament de Lleida, i de les diputacions i consells comercials la campanya s’estén arreu del territori.

Informació i fotografia: Ajuntament de Lleida

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats