Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Lleida esgota l’estoc de piscines prefabricades en dues setmanesLa incertesa sobre l’obertura de les públiques i la impossibilitat de viatjar ha fet acabar les existències de botigues i fàbriques


Foto: Edu Calzada

Aquests dos mesos de confinament ens han demostrat que els productes més bàsics són susceptibles de convertir-se en autèntics articles de luxe en temps de pandèmia. A Lleida, com arreu del territori, primer fou el torn del paper de vàter, que va desaparèixer d’un dia per l’altre dels supermercats. Una vegada superada aquesta fase d’histèria, els lleidatans van convertir-se en autèntics pastissers fins a acabar les existències de farina i ara, les primeres calors han deixat els comerços de Ponent sense estoc de piscines prefabricades.

La incertesa sobre l’obertura de les piscines públiques ha estat la principal raó per la qual els lleidatans, especialment les famílies amb fills, han aprofitat aquestes primeres calors per adquirir una piscina inflable o desmuntable.

Tant és així que des de la Ferreteria Ramon Soler expliquen que, a un mes d’inaugurar-se l’estiu, ja només disposen d’alguns models concrets, mentre que la gran majoria de piscines les tenen esgotades. “Aquestes dues darreres setmanes hem rebut tantes comandes que gairebé hem igualat les vendes que assolim al final de la temporada de bany” explica Eduard Soler, gerent de l’empresa, qui també assegura que aquesta manca d’estoc no només es dóna a les botigues: “Hem fet noves comandes a les fàbriques però tampoc no tenen estoc”, diu Soler.

No només el sector de les piscines està en auge, sinó que també han experimentat un repunt de vendes aquelles empreses que comercialitzen articles de jardí. El gerent de Mecanocamp, Joan Gomà, explica que en les darreres setmanes ha crescut l’interès dels lleidatans per col·locar gespa artificial als seus jardins, un material també recomanable per usar-lo de base en les piscines inflables o desmuntables. Des de Mecanocamp, també han detectat un augment de vendes en barbacoes mòbils i en mobles de jardí, i Gomà explica que aquest estiu “els lleidatans invertiran en les seves llars” davant la impossibilitat de viatjar a altres indrets.

Tot i que les piscines inflables són l’opció provisional més econòmica per passar aquest estiu, no han estat l’única demanda a les terres de Ponent: també les empreses que es dediquen a la construcció de piscines d’obra es troben actualment desbordades. Josep Blanco, gerent de l’empresa lleidatana Aquadynamics, explica que aquesta incertesa per la situació de crisi ha dut un gran nombre de persones a demanar pressupost per instal·lar una piscina d’obra a casa, tot i que en molts casos, “la gent arriba tard”. En aquest sentit, Blanco explica que de mitjana, triguen entre tres i quatre setmanes a fer una piscina d’obra, un procés que, a més, no pot iniciar-se fins que es disposa del permís pertinent. També des de l’empresa Europiscines de Balaguer han detectat una “inquietud generalitzada” a l’hora de sol·licitar pressupost per a la construcció de piscines. En aquest sentit, expliquen que els clients trien el tipus de piscina i les seves mesures en funció del seu poder adquisitiu i de l’espai de què disposen per instal·lar-la.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats