Lleida
-2/9° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Lleida i altres 15 municipis de Ponent tindran xarxa wifi gratuïta en espais públics per mitjà del bonus WIFI4EU de la CECorbins, Estaràs, La Fuliola, Gósol, Lladorre, Llavorsí, Maldà, Nalec, Els Omells de Na Gaia, El Palau d'Anglesola, Sant Guim de Freixenet, la Seu d'Urgell, El Soleràs, Tàrrega i Tornabous, també seleccionats.


La Comissió Europea ha atorgat a Lleida un dels bonus WIFI4EU que permetrà comptar amb xarxa wifi pública i gratuïta en espais públics, parcs, museus... i llocs d’interés públic. Lleida és un dels 100 municipis catalans que comptarà amb aquest bonus, valorat en 15.000 euros, i que beneficiarà també Corbins, Estaràs, La Fuliola, Gósol, Lladorre, Llavorsí, Maldà, Nalec, Els Omells de Na Gaia, El Palau d'Anglesola, Sant Guim de Freixenet, la Seu d'Urgell, El Soleràs, Tàrrega i Tornabous. En total, la comissió europea destina 51 milions d’euros a aquesta convocatòria, que promou l’accés gratuït connectivitat wifi a la ciutadania. La Comissió Europea ha publicat avui la llista dels 3.400 municipis europeus que rebran el “bonus” WiFi4EU.

Per aconseguir aquest reconeixement, les ciutats han hagut de superar l’avaluació de la Innovation and Networks Executive Agency (INEA), la agència executiva de la Comissió encarregada d’implementar el programa WiFi4EU.

Per mitjà d’aquest programa europeu la ciutat de Lleida podrà estendre l’accés wifi gratuït per la ciutadania en espais públics, aquest programa europeu dona cobertura legal a poder oferir aquest servei. En l’actualitat, la Paeria ofereix accés wifi gratuït dins de les instal·lacions municipals i als punts de lectura dels centres cívics.

El foment de les noves tecnologies forma part del compromís de l’Ajuntament de Lleida en el marc del Pacte Social per la Ciutadania de fomentar les zones d’accés lliure a Wifi en els espais públics de la ciutat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats