Lleida
2/8° C (núvols)
97% 26 km/h


Lliurament l'XIè premi de redacció Puja a l’autobúsIrune Cabrera, del col·legi Sant Jaume – Les Heures, ha guanyat el primer premi del certamen


La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Montse Parra, acompanyada del gerent d’Autobusos de Lleida, Carlos Soldevilla, ha presidit aquest matí el lliurament dels premis de la XI edició del concurs de redacció Puja a l'Autobús! adreçada a alumnes de 3r de primària de Lleida. Aquest certamen va néixer a partir de l’activitat Puja a l’Autobús, que forma part del programa educatiu municipal Educació a l’Abast i que està organitzada conjuntament entre el Servei d’Educació i Atenció a la Infància i l’empresa Autobusos de Lleida – Grup Moventis.

Irune Cabrera (col·legi Sant Jaume – Les Heures) ha estat la guanyadora del primer premi del certamen amb la redacció "Anima’t a pujar! És una festa". El segon premi l'ha guanyat Yacaré Doya (escola Santa Maria de Gardeny) amb el text “El viatge dels glans” i el tercer premi ha estat per a Claudia Vara (col·legi Mirasa) amb la redacció "L'autobús de la felicitat". Les bases del premi estableixen dos accèssits, que han guanyat en aquesta edició Nora Botan (col·legi Episcopal) amb l'obra "Un espai i un temps per imaginar" i Racheda Serhin (escola Joan Maragall) amb la redacció "Un vehicle increïble". 

L’activitat ‘Puja l'Autobús’ consisteix en una visita guiada en bus que realitza una tècnic d’Autobusos de Lleida- Moventis per diferents indrets de la ciutat i les cotxeres, explicant als alumnes el funcionament de l’autobús, així com les normes cíviques en la utilització del transport públic. 24 centres educatius públics i concertats de Lleida han participat aquest curs en l’activitat. En total, 915 nens i nenes han pogut conèixer de primera mà el transport públic de la ciutat.

Després de realitzar aquesta activitat, les classes participants tenien l’opció de presentar uns treballs individuals per escrit, en concret una història inventada a partir de la visita realitzada amb l’autobús. Així, el concurs estableix 3 premis i 2 accèssits per als alumnes, que són entregats per Autobusos de Lleida – Grup Moventis. A les tres classes corresponents als tres alumnes guanyadors, l’Institut Municipal d’Educació fa entrega de vals de compra de material escolar.

L'acte de lliurament de premis, que s'ha dut a terme a la sala 2 de l'Auditori Municipal Enric Granados, ha finalitzat amb l'actuació del mag Reivax, que ha fet un espectacle de màgia per a la canalla. 

Informació i fotografia: Ajuntament de Lleida

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats