Lleida
14/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus

Més de 50 famílies mostren el seu interés per anar a viure a Cubells i poder salvar l’escola municipalL’Ajuntament oferia una casa amb un lloguer assequible però amb l’allau seran dos habitatges


L’Ajuntament de Cubells ha rebut més de 50 peticions de famílies que volen anar a viure a aquest municipi de la Noguera, després de la crida que va fer el consistori per tal que famílies amb fills en edat escolar, d’entre 3 i 12 anys, es traslladessin a viure al poble abans de l’inici del nou curs i garantir així la continuïtat del col·legi públic Sol Naixent. Per promoure el trasllat d’aquestes famílies, l’Ajuntament ofereix dues cases de lloguer, propietat del consistori, a un preu “molt assequible”, , segons va informar Catalunya Ràdio, i facilitarà la recerca de feina a un membre de la família.

En aquest sentit, entre les peticions hi ha perfils molt diversos que l’ajuntament ha de descartar, perquè no tenen fills o perquè són de molt lluny i haurien de començar de zero. De fet, preguntat per Catalunya Ràdio, l’alcalde del municipi, Josep Regué, va posar l’exemple “d’una família d’Argen-tina que vol començar de zero, un fet que és una mica fort”. Tot i així, va afegir que “de la província hi ha bastants peticions”.

Cal recordar que en un primer moment el consistori oferia una casa amb un lloguer assequible, bonificant fins al 50% en funció dels fills, però arran de l’allau seran dos els habitatges i s’està estudiant la possibilitat d’un tercer. Regué va explicar que, per optar a l’ajuda, les famílies seran entrevistades per l’Ajuntament i es demanarà que, a banda dels nens en edat escolar, un dels progenitors tingui ingressos i mitjà de transport. Així mateix, de moment ja hi ha sis o set famílies candidates que hauran de presentar diversos papers, nòmines i passar la citada entrevista personal que es farà.

Totes les persones interessades han d’omplir un formulari i enviar una carta de presentació amb les motivacions i informació dels sol·licitants a l’adreça de correu ajuntament@cubells.cat. En els propers dies es farà un Ple per aprovar les bases del concurs. L’alcalde va destacar que l’escola municipal de Cubells compta amb molt pocs alumnes i “és important acollir-ne més per tal de comptar amb més prestacions i serveis”. Així mateix, Regué va animar les famílies a presentar les sol·licituds i va ressaltar la qualitat de vida del municipi. “A Cubells trobaran un poble acollidor i que compta amb tots els serveis bàsics imprescindibles com ara farmàcia, consultori, botiga de queviures, residència i, fins i tot, dos restaurants”, va assenyalar.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats